Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 10:44 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

A Sárvár Aréna sport- és kulturális rendezvények otthona is lesz

2019.12.02. 09:45

A sárvári kézilabdázók sikeres tesztmérkőzése után december 18-án nyit a mozi, és egyre több sportszervezet is birtokba veszi a város legújabb és legimpozánsabb létesítményét, a Sárvár Arénát. A komplexum egyre több programnak ad helyet, és a sárváriak januártól birtokba vehetik szinte a teljes létesítményt.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Vámos Zoltán, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezetője a nyitás előtt még egy utolsó bejárást tartott az arénában. Az alpolgármester kiemelte, most már kézzel fogható eredménye van annak a koncepciónak, amely az elmúlt évtizedekben született meg. – Úgy gondoltuk, hogy a fürdő mellett szükség van egy olyan övezetre, amely egyrészt kiszolgálja a városlakók sportaktivitását, másrészt a hozzánk látogató vendégeknek is olyan lehetőségeket ad, amellyel a város turisztikai vonzereje még tovább növekedhet. A gondolatokat tett követte, az aréna megépítéséhez szükséges több mint két milliárd forintos kormányzati támogatás ügyében Ágh Péter, Sárvár országgyűlési képviselője sikeresen lobbizott, és elkészült a Sárvár Aréna. Ez mindannyiunk örömére szolgál, mert valóban egy nagyon szép, impozáns épülettel gazdagodott a város. A következő időszak arról szól, hogy elkezdjük belakni, elindul a sport- és a kulturális élet a sportcsarnokban – fogalmazott Dr. Máhr Tivadar.


„Az aréna számos helyi sportszervezet otthona lesz.”


Vámos Zoltán ügyvezető igazgató örömmel számolt be arról, hogy a helyi sportolók december elején megkezdték a beköltözést a Sárvár Arénába. - A kézilabdások már az első tesztmérkőzésüket is lejátszották a csarnokban, az amatőr kosarasok várhatóan december első hetében költöznek, rajtuk kívül a Sárvár FC egyes korosztályai fognak itt edzéseket tartani, szintén december elejétől. Számtalan funkcionális teremmel rendelkezik az aréna, ahol kisebb létszámú edzéseket, foglalkozásokat is képesek vagyunk befogadni. Ezek egyikébe a karatésok költöznek be, a modern táncos fiatalok pedig már birtokba is vették a számukra kialakított részeket – sorolta az ügyvezető.
Hozzátette, január elejétől már a két fallabda - pálya is megnyílik, és a sárváriak belakhatják szinte a teljes létesítményt. A komplexum hivatalos átadó ünnepségére is jövő januárban kerül sor.

„A Sárvár Arénában lesz a fúvósok újévi koncertje.”

A Sárvár Aréna nem csupán sportrendezvényeknek ad majd helyet. A működtetők abban bíznak, hogy a sporteseményeken kívül éves szinten legalább 50-60 egyéb rendezvényt is meg tudnak tartani az épületben. - Január közepén esküvő- kiállítást szervezünk, de karácsonyi céges rendezvényekre is kötötték már le egyes termeinket. A küzdőtér a maga 1500 négyzetméterével és a székezési lehetőségével szintén nagy mozgásteret biztosít számunkra, illetve az érdeklődő cégeknek. Fontos állomás lesz a sárvári fúvósok újévi hangversenye, amely január 4-én itt kerül majd megrendezésre. Az első próbák már le is zajlottak – adta hírül Vámos Zoltán.


„Január első hetében költözik vissza a piac.”


Csaknem két éve annak, hogy a piac, a csarnok kivitelezésének idejére, ideiglenesen elköltözött a volt Pepsi üzem melletti Kismező területére. Vámos Zoltán tájékoztatása szerint az árusok jövő év elején visszaköltözhetnek megszokott helyükre.
- A csarnok mellé kiépített 173 parkoló - a multifunkcionalitást erősítve - piacként üzemel majd. Az új parkolóba január első hetében költözik vissza a piac. Át kellett gondolnunk, milyen alternatív területeket tudunk még megnyitni az eladók és a vendégek befogadására, örömmel láttuk ugyanis, hogy a vasárnapi piac meglehetősen kinőtte magát. A végső döntés az lett, hogy nemcsak a parkolót nyitjuk meg a vasárnapi piac számára, hanem az aréna nyugati oldalán lévő szabad területen is kialakítunk egy újabb helyszínt – mondta a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezetője.


„Elindult a Sárvár Aréna Facebook oldala.”

A létesítmény híreiről, programjairól az üzemeltetők hamarosan online felületeiken is tájékoztatást adnak. November közepén elindult a Sárvár Aréna Facebook - oldala, amelynek rövid idő alatt közel 3 ezer követője lett. - Nagyon örülünk, hogy elindult a közösségi oldalunk, mert ez elsődleges információforrásként szolgál majd a sárváriaknak. Emellett lesz az arénának egy saját honlapja, illetve a mozinak is lesz egy önálló weboldala. Bízunk abban, hogy ezek segítségével minél több sárvárit el tudunk érni, és minél többen élni fognak azzal a lehetőséggel, hogy megismerjék az épületet – zárta gondolatait Vámos Zoltán.