Kedvencek közé 2020. 9. 24. - Csütörtök, 06:44 - Névnapok: Gellért

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Három első osztállyal indult a Gárdonyi

2020.09.04. 09:17

A Gárdonyi iskolában is rendben megkezdődött az új tanév. Szeptember 1-jén 474 diák ült iskolapadba, az intézmény falai között 87 elsős kezdte meg a tanulmányait. Az oktatás hagyományos munkarend szerint, de szigorú járványügyi szabályok mellett zajlik.

Szeptember elsején becsengettek az iskolákba, megkezdődött az oktatás. A Gárdonyiban az elsősök már megismerkedtek az új környezettel, a társakkal, a tanítónénikkel, a tankönyvekkel, és az iskolai lét minden csínjával-bínjával. 87 kiselsős kezdte meg tanulmányait a 2020/2021-es tanévben az intézményben. Németh Ernő, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója elmondta, tapasztalt tanítókkal, felfrissült osztálytermekkel várták az első osztályosokat.

- Létszámnövekedés volt az intézményünkben, 40 tanulóval több jár a tavalyihoz képest. Három első osztályt indítottunk, az 1.A osztály tanítónői: Károlyi Krisztina, Kovács Beáta, az 1.B osztály tanítónői: Markovits Tímea, Korcz Adél, az 1.C osztály tanítónői: Némethné Csonka Andrea, Rubint Gabriella. Az osztálytermeket kifestettük az elmúlt tanévben, egyik osztályunkba új padokat is sikerült vásárolnunk, nagyon vártuk a kiselsősöket – fogalmazott az igazgató.

Németh Ernő szólt arról is, hogy újdonságot is hozott az idei tanév, 2020. szeptember 1-jétől felmenő rendszerben, az 1. és az 5. évfolyamban bevezetésre került a módosított Nemzeti Alaptanterv.

- Ezeken az évfolyamokon már új tankönyvekből tanítunk, az új NAT-nak megfelelően át kellett dolgoznunk a pedagógiai programunkat. Az egyik legfontosabb, ami szembetűnik az új programban, hogy kevesebb óraszáma van a tanulóknak – nyilatkozta Németh Ernő.

Hagyományos munkarend szerint kezdődhetett el a 2020/21-es tanév, de az iskoláknak számos járványügyi intézkedést be kell tartaniuk. Ez a Gárdonyi iskolában sincs másként. Az intézménybe szülők, látogatók csak indokolt esetben, ügyintézés céljából mehetnek be, nyilvántartást vezetnek a be- és kilépőkről, fokozottan odafigyelnek a higiéniára és a csoportosulás elkerülésére.

- Az egyik legfontosabb szabály, hogy intézményünkbe csak tanuló, illetve pedagógus léphet be. A szaktantermi rendszert felfüggesztettük, nagy hangsúlyt helyezünk a kézfertőtlenítésre, az épület minden pontján helyeztünk ki kézfertőtlenítőket – sorolta az intézkedéseket az igazgató.

Németh Ernő a szülők megértését kérte a kialakult szabályok kapcsán. Kihangsúlyozta, hogy fegyelmezett viselkedéssel, az alapvető óvintézkedések betartásával elkerülhető az iskolákat érintő korlátozások bevezetése.