Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 07:38 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Három utcában oldódott meg a csapadékvíz-elvezetés problémája

2018.10.12. 18:06

Újabb utcákban oldódott meg a csapadékvíz-elvezetés a városban, amihez az önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A Szegedi Kőrös Gáspár utcától északi irányba, a Balassi, a Kisfaludy és a Vörösmarty utcák északi szakaszain épült ki a csapadékcsatorna, melynek az ünnepélyes átadásra került sor Sárváron.

Egy vízsugárral avatta fel Ágh Péter, Dr. Szabó Gyula, Máhr Tivadar és Kondora István az új sárvári csapadékvíz - elvezető rendszert.

– A csapadékcsatorna - rendszer kiépítéséhez az európai uniós forrás mellé a város 50 millió forintos önrészt biztosított. Ennek révén kerültek kialakításra több mint egy kilométeren fedett, 1,6 kilométer hosszan pedig felszíni elfolyók – ismertette a beruházás részleteit az ünnepség házigazdája, Savanyú Gábor, az önkormányzat Gazdasági Bizottságának tagja. A csapadékvíz elvezető rendszert Ágh Péter országgyűlési képviselő adta át. Emlékeztetve arra, hogy a város számos beruházása annak köszönhető, hogy a város önkormányzata szövetséget kötött a parlament és a kormányzat képviselőivel, hogy közösen segítsék Sárvár előrejutását.

– Az északi városrész három utcájában most átadott beruházás beleillik abba a néhány éve elfogadott csapadékvíz elvezetési koncepcióba, amely alapján a település kritikus pontjain átalakítjuk a rendszert. Ahol lehetőség van rá és a nyitott árok már nagyon mély lenne, ott fedett elvezetést valósítottunk meg – mondta Kondora István polgármester. A lakók nevében Dr. Szabó Gyula képviselő köszönte meg a hosszú évtizedek óta eddig a környéken nagy gondokat okozó esővíz - probléma megoldását. Az átadás végén egy vízsugárral helyezték üzembe az átadott esővíz elvezető rendszert.