Kedvencek közé 2020. 6. 4. - Csütörtök, 12:51 - Névnapok: Bulcsú

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Húsvétkor is vigyázzunk egymásra!

2020.04.09. 11:10

Újabb egy hét telt el a koronavírus–járvány elleni védekezés időszakából. Kondora István polgármester foglalta össze az elmúlt hét intézkedéseit. Szólt a szájmaszkok kiosztásáról, az élelmiszerpiac megnyitásának tapasztalatairól, elmondta, hogy folytatódik a rászoruló gyermekek értkeztetése, végül áldott húsvéti ünnepeket kívánt a város polgárainak.

Mindenkit sok szeretettel köszöntök! A mai jelentkezésünk, április 9-én, csütörtökön délelőtt 9:00 óra után néhány perccel történik. Az elmúlt hét eseményeit szeretném összefoglalni.

Az egyik legfontosabb teendőnk az volt, hogy logisztikailag pontosan megszervezve, kiosztottuk azokat a szájmaszkokat, amelyeket az önkormányzat a sárvári polgároknak ad. Én azt gondolom, hogy ez nagyon sikeres volt, körülbelül 99,9 %-ban eljutott a címekre. Akikhez nem jutott el, azok személyesen még továbbra is átvehetik a Polgármesteri Hivatal információjánál ezeket a maszkokat.
Természetesen, most is fontos az, hogy amikor elmennek, akkor használják, és a felnőtteknek szól ez az adomány. A gyermekeket lehetőleg ne engedjék továbbra sem, illetve csak akkor hagyják el otthonukat, amennyiben erre feltétlenül szükség van.
 
Természetesen mi is a 65 év feletti időseket megkerestük az elmúlt héten, és megkértük őket, hogy jelezzék, hogyha szükségük van valamilyen segítségre, például élelembevásárlásra, gyógyszerbevásárlásra, vagy esetleg szeretnének jelentkezni a gondozási központnál, hogy ételszállításba segítsük az időseket, és a gondjaikon megpróbáljunk kicsit enyhíteni.

Az elmúlt hétvégén megnyitott az élelmiszerpiac vagy termelői piacnak is nevezhetném. Nagyon nagy siker volt, a probléma inkább az volt, hogy sokkal több érdeklődő volt, mint amennyi áru odakerült. Tehát, most a húsvétvasárnapon zárva lesz a piac, de azt követően folytatni fogjuk addig, amíg ezek a vészhelyzeti körülmények vannak. És remélem, hogy az eladók is bíznak most már abban, hogy lesz Sárváron vásárlójuk, és nem olyan kevés áruval érkeznek, mint ahogy ez az elmúlt alkalommal megtörtént.

Szeretném azt is jelezni, hogy továbbra is jár az ingyenes étkezőknek, a rászoruló gyerekeknek az étkezés, úgyhogy a szülők, akik ezt még nem jelezték a IGESZ-nél, azok szíveskedjenek jelentkezni a következő héten, kedden, és onnantól kezdve meg fogjuk szervezni ezt az élelmeztetést is.

Zárásként mindenkinek áldott húsvéti ünnepeket kívánok! Egy speciális helyzetben vagyunk, mindenki azért maradjon otthon, szeretteiket majd később üdvözöljék és öleljék meg, és vigyázzunk egymásra!

Köszönöm a figyelmüket!