Kedvencek közé 2020. 6. 1. - Hétfő, 10:12 - Névnapok: Tünde

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Ismét érvénybe lépett a hőségriasztás

2018.08.08. 11:17

A hét második felében tovább emelkedik a hőmérséklet, ezért a másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az országos tisztifőorvos.

Az ország egész területére vonatkozó másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkársága. A hőségriadó 2018. augusztus 7-én éjféltől augusztus 10-e éjfélig érvényes.
A riasztás kiadását a legfrissebb meteorológiai előrejelzések, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslata indokolta. Az előrejelzések szerint ez a hét megterhelő lesz a meleg miatt, utána enyhülhet a nagy hőség.

A napokig tartó meleg idő már az egészséges szervezetet is megterheli, ezért a szakemberek kiemelték, hogy fokozottan oda kell figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra, az öltözetre, és javasolják, hogy lehetőség szerint 11 és 15 óra között senki ne tartózkodjon a tűző napon.

Az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság közzétette oldalán a légkondícionált helyiségek listáját.
Sárváron négy helyre lehet bemenni, ha túlzottan felhevültünk a forróságban: a Rákóczi utca 12. és 83. szám alatti áruházakba, a Soproni utcai bevásárlóközpontba és az önkormányzat épületébe (Várkerület 2–3.).