Kedvencek közé 2020. 7. 14. - Kedd, 16:36 - Névnapok: &Őrs

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Jelentkezzen most a virágosítási versenyre!

2020.06.25. 08:00

Virágba borultak idén is Sárvár terei, bármerre járunk, szebbnél szebb virágokkal találkozunk. A város szépítésében a lakosság is partnere az önkormányzatnak, virágos kertek, teraszok teszik még szebbé a települést. A sárvári önkormányzat idén is szeretné díjazni a legvirágosabb portákat, ezért meghirdette a „Virágos Sárvárért” környezetszépítő versenyt!

Idén két kategóriában oszt díjakat a zsűri, díjazza a legvirágosabb házakat és a legvirágosabb erkélyeket. A zsűri elnöke Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere.

- Az idei év egy különleges év a járványveszély miatt, ezért egy különleges virágosítási versenyt hirdettünk meg, amelyben fontos szerepet kapnak a digitális eszközök. Jobban számítunk a lakosság aktivitására, mint korábban, hiszen e-mailben vagy a város új Facebook – oldalán, üzenetben lehet jelentkezni erre a kedves megmérettetésre. Ezzel az eddig statikus verseny interaktívvá válik, hiszen 4 fotót és 100 szavas leírást kell küldeni, amely szubjektív is lehet, hogy például milyen érzelem fűzi a jelentkezőt a virágaihoz – mondta el Dr. Máhr Tivadar.

A Virágos Sárvárért! versenyre a pályázatokat az
onkormanyzat@sarvar.hu e-mail címre vagy a Sárvár Lendületben Facebook-oldalra üzenetben várják azoktól a sárvári ingatlantulajdonosoktól, akik szeretnének részt venni a megmérettetésen. Fontos, hogy a pályázaton részt vevő ingatlan címét, a tulajdonos nevét és telefonszámát is írják meg július 15-ig.
- Az önkormányzat, a város mindig is fontosnak tartotta, hogy virágokkal szépítsük a környezetünket a város lakóinak és a vendégeknek a megelégedésére. Most a nyári szezonban 45 ezer virágot ültettünk el, ami meglepően magas szám, de a szépségét éppen a tömege adja meg. Bízom abban, hogy ezzel a versennyel egyfajta civil kezdeményezés indul el, és a lakosság egyfajta nagy közösségként csatlakozik az önkormányzathoz, és megmutatja azt a szép környezetet, amiben élünk – szólt az alpolgármester.

A zsűri elnöke Dr. Máhr Tivadar, Sárvár Város Alpolgármestere. A zsűri tagjai: Bokorné Csonka Judit, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület elnöke, Kondor János, a Nádasdy Kulturális Központ igazgató-helyettese, Dr. Kulcsár László, a Városszépítő Egyesület elnöke, Dr. Szijártó Valéria, Sárvár Város Címzetes Főjegyzője, Varga Béla, a Kertészeti Áruda és Díszfaiskola (Sárvár, Alsógyep u. 1.) tulajdonosa.