Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:16 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Jótékonysági futást szervezett a sárvári Csicsergő óvoda

2019.04.08. 18:46

Jótékonysági futást szervezett a sárvári Csicsergő óvoda két vasi kisfiú gyógyíttatására és rehabilitációjára. Az előző napi rossz idő múltával a tavaszi napsütésben több százan gyűltek össze a rendezvény színhelyén a Várparkban.

A jótékonysági futásnak nem volt nevezési díja, az indulók és a város vállalkozásai által felajánlott adományokból tevődött össze a segítésre fordítható összeg. A családi futás ötlete Szabó Melindától, az óvoda munkatársától származott. Miután tavaly ősszel a népmese napján az óvodában járt Erdélyi Rolika és gyönyörűségesen mesélt mindenki örömére. Az ő támogatására és a Csicsergő óvoda egyik, szintén kezelésre szoruló gyerkőcének, P. Atillának ajánlották fel az akciót.
– A megye Vöröskeresztes bázisóvodájaként a karitatív tevékenység nem állt messze az intézménytől és nagyon szeretünk mozogni, mert a sportot is szívügyünknek tekintjük. Ez alkalommal nemcsak az óvodásokat hívtuk mozogni, hanem a családokat, a szülőket és nagyszülőket is megszólítottuk. A futók közt a Tóth família négy generációval képviseltette magát, de további több mint tíz családban futhattak együtt a nagyszülők az unokákkal – mesélte a kezdeményezésről Stieber Józsefné óvodavezető.
– A szív parancsa hozott ide minket: a segítés gondolata, amely mindenkiben ott van és felébred. Érezni, hogy ilyen alkalmakkor jó együtt lenni. Ha másokon segíthetünk, akkor magunknak is jót teszünk. Továbbá a mai futás az egészség szempontjából is kedvező a szívünknek – szólt Kondora István polgármester köszöntőjében. – Egyetlen értelme van e földi életnek, hogy megtanuljunk szeretni. Akkor lehetünk boldogok, ha elajándékozhatjuk a lelkünket – szólt az egybegyűltekhez Wimmer Roland városi plébános.
A kijelölt távok leküzdése előtt közös zenés bemelegítést tartottak és a Nádasdy-vár előtti füves terület is labdarúgó pályává változott. A futást az óvodások kezdték a nekik kizászlózott kisebb útszakaszon, a családi futáson pedig a parkban egy várkör volt a hivatalos táv. Azonban akinek kedve és ereje bírta több hosszot is megtehetett, mert nem voltak részidők és dobogós helyezettek, hisz mindenki győztesnek érezhette magát.
Az indulók névre szóló oklevelet kaptak és a közös futás alatt a támogatók által felajánlott frissítők és falatok is korlátlanul álltak a jól sikerült jótékonysági esemény résztvevőinek a rendelkezésére. Legközelebb a Várparkban a település civil szervezeti az újabb májusfa liget elültetésén gyűlnek össze.