Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 08:50 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Jubiláltak a sárvári tűzoltók

2018.07.05. 08:41

A Sárvári Tűzoltóság megalakulásának 145. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést, valamint a területi mentőcsoportok III. Vas megyei szakmai versenyét tartották Sárváron a Várparkban. Az eseményen díszoklevelek és elismerések átadására is sor került.

Az állomány felsorakozásával, „Erőt, egészséget!” felkiáltással kezdődött a tűzoltók jubileumi ünnepsége a Várparkban.
Elsőként Kovács Levente tű. alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszöntötte a megjelent hivatásos és önkéntes bajtársakat, továbbá a vendégeket.
A kirendeltségvezető hangsúlyozta, fontos hogy időnként visszatekintsünk a múltra és tisztelegjünk az elődök emléke előtt.

Az ünnepi állománygyűlésen Kondora István, Sárvár város polgármestere méltatta a tűzoltók munkáját. Mint mondta, a biztonságra való törekvés az ember egyik legalapvetőbb szükséglete. A polgármester megköszönte azt a profizmust és lelkesedést, ami a tűzoltóságot az elmúlt 145 évben jellemezte.

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az ünnepségen hangsúlyozta, Vas megye mentő-tűzvédelmi tevékenysége országosan is kiemelkedő, és ez a sárvári tűzoltók felelős hozzáállásának is köszönhető. Az igazgató díszoklevelet adományozott a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére, továbbá a kiemelkedő munka elvégzéséért elismerésben részesített több sárvári tűzoltót is.
Elismerő oklevelet vehetett át: Simon Tibor tű. őrnagy, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiemelt főelőadója, Huszár Balázs tű. törzsőrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Léránt Zoltán tű. főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó és Szuhogyi Szabolcs tű. főtörzszászlós, szerparancsnok.

Az évforduló alkalmából Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke díszoklevelet adományozott a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség részére, majd Kondora István polgármester díszoklevelet nyújtott át a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére, és a Tűzoltáshoz Felszerelést Alapítvány kuratóriumi elnökeként elismerésben részesítette a parancsnokság több munkatársát.

Hosszú időn át magas színvonalon végzett tűzvédelmi tevékenysége elismeréséül „Sárvár város és körzete tűzvédelméért” címet adományozta Nagy Károly tű. zászlósnak, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének. Elismerésben részesítette Czenki Renáta asszonyt, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ügykezelőjét, Illés Gábor tű. főtörzsőrmester, beosztott tűzoltót, Molnár Tibor tű. főtörzsőrmester, beosztott tűzoltót, Szücs-Bakonyi Tamás tű. őrmester, beosztott tűzoltót.

Az ünnepi állománygyűlést állófogadás követte, ahol pohárköszöntőt mondott Ágh Péter, országgyűlési képviselő, aki beszédében elmondta, hogy három tényező fontos a tűzoltók életében: a hivatás tudat, a családi háttér és a társadalmi együttműködés.

A Sárvári Tűzoltóság 145. éves jubileumi ünnepségét követően került megrendezésre a területi mentőcsoportok III. Vas megyei szakmai versenye, ahol idén a megye hét területi mentőcsoportja bizonyíthatta rátermettségét. A megmérettetés során összesen nyolc kárhelyszínen kellett bizonyítani tudásukat és szakértelmüket a csapatoknak.
A mentőcsoportok tagjai a tűzoltási feladatok mellett ezúttal árvízvédelmi kihívásokkal is szembesültek, ugyanakkor bajbajutott kiránduló és közlekedési baleset következtében sérült emberek kimentését és egészségügyi ellátását is meg kellett oldaniuk. A gyakorlati feladatok végeztével a csapatoknak elméletben is bizonyítaniuk kellett.
A kitartó küzdelemben első a Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoport, második a Körmendi Járási Rábavölgye Mentőcsoport, míg harmadik a Kőszegi Járási Írottkő Mentőcsoport csapata lett. A díjakat Dr. Bognár Balázs és Kondora István, nyújtotta át a verseny legjobbjainak.