Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 22:02 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Jubileumi programokkal ünnepel novemberben a Barabás

2019.11.11. 08:25

A Barabás György Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola idén fennállásának 50. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból egy hónapos jubileumi rendezvénysorozatot indítottak. November 4-én kiállításmegnyitóval és rendhagyó tanórával emlékeztek meg az iskola 1969-es átadásáról.

Múltidézéssel kezdődött a Barabás iskola novemberi jubileumi programsorozata. Az intézmény bejáratánál „Rólunk írták” címmel megnyílt az a sajtókiállítás, mely felelevenítette az iskola elmúlt 50 évének legjelentősebb eseményeit. A jubileum alkalmából Lakatné Mester Éva intézményvezető mondott köszöntőt.

- Tavaly kétéves jubileumi rendezvénysorozatot indítottunk, hiszen az önálló tantestület már 1968-ban megkezdte a felkészülést az iskola létrehozására. 1969 márciusában indult el az építkezés, majd október 23-án megnyitotta kapuit az iskola, megkezdődött az oktatás. Pontosan 50 évvel ezelőtt, 1969. november 4-én megtartották az avatóünnepséget, erről emlékeztünk meg a mai napon. 50 év az már valóban nagy idő, jelentős mérföldkő iskolánk életében – hangsúlyozta az intézményvezető.

A kiállításmegnyitó után Pászthory Lajos okleveles gépészmérnök tartott előadást. A pályafutását az ország egyik legnagyobb szerszámgépgyártó vállalatának vezetőjeként lezáró szakember a gépészettől az elektronikáig több témában is hasznos gyakorlati ismerettel látta el a diákokat, emellett útravaló tanácsokat is adott a pályájuk elején lévő fiataloknak.

A szakember a jubiláló iskolának adományozta két precíziós gép makettjét. Az erről szóló okiratot ünnepélyes keretek közt látta el kézjegyével Pászthory Lajos gépészmérnök és Lakatné Mester Éva igazgató.

A Nemzedékek iskolája elnevezésű programsorozat november utolsó hetében is folytatódik.

- November 21-én felavatjuk a Digitális Közösségi Alkotóműhelyt, és ugyancsak aznapra meghirdettük a Szülők estjét, melynek keretében a szülőknek bemutatjuk iskolánk képzési kínálatát. November 25-én, hétfőn 11 órakor jubileumi ünnepi találkozót tartunk, melyre hívjuk az egykori kollégákat és diákokat. Az ünnepély után jubileumi faültetést szervezünk. Az öt évtized jelképeként, öt fa kerül elültetésre iskolánk előtt – részletezte Lakatné Mester Éva.

A jubileumi rendezvénysorozatba illeszkedve az intézmény nyílt napokat is tart, november 26-án a technikumi képzés, november 27-én a szakképző iskola iránt érdeklődőket várják.