Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 14:33 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Kedves Ünneplő Sárváriak!

2018.08.17. 09:06

Születésnapot ünnepelni nagy öröm, különösen így van ez akkor, amikor szeretett városunk születésnapját ünnepelhetjük mindannyian.

Ilyenkor, legalábbis gondolatban jár a finom torta is, lehetőleg csokoládéból, amelyre összejön a nagy család és néhány órára, napra számba vesszük az elmúlt néhány évtized történéseit, változásait. Aztán ahogy azután lenni szokott, vannak, akik elégedettek a változásokkal, vannak, akik megfogalmazzák kritikáikat, de mindannyian büszkén mondhatjuk azt, hogy sárváriak vagyunk!
 

50 év a végtelen idő folyamatában alig érzékelhető, nekünk azonban, akik ezt az 5 évtizedet Sárváron éltük meg, mégiscsak nagy idő. Mert újszülöttből középkorúakká, fiatalból idősekké és öregből még öregebbé formált bennünket az idő. Az idő, amely sodró lendületével mindenkit magával ragad, és lenyomatát rajtunk hagyja. Időnként bársonyosan, máskor kicsit ledörzsölve a sarkokat, változtat meg bennünket és változtatja meg a körülöttünk lévő világot is. Ez a változás állandó, örökérvényű, időnként előre visz bennünket, időnként megtorpan és néhány esetben bizony visszafele is kell tenni néhány lépést. Az elmúlt 5 évtized mindhárom esetre mutat példát, szerencsére, különösen az elmúlt 1-2 évtizedben a pozitív élmények határozzák meg közös városi létünket.
 

A torta készen áll, rajta 50 gyertyával, és amikor közösen elfújjuk őket, akkor nem elfeledjük a múltunkat, hanem szeletekre vágva mindannyian egy kicsit ízlelgetjük a történelem ízeit, amelynek mindannyian részesei vagyunk.
 

Boldog születésnapot és szép ünnepet kívánok minden sárvári polgárnak.

2018. augusztus havában
 
Tisztelettel:
 
Kondora István,
aki a sors jóvoltából ezen alkalomból
polgármesterként köszöntheti az ünneplő Sárváriakat.