Kedvencek közé 2020. 9. 24. - Csütörtök, 06:27 - Névnapok: Gellért

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Kezdődik a bölcsőde bővítése

2020.09.07. 10:33

Megtörtént a munkaterület átadása a Sárvári Cseperedő Bölcsődében, amelynek fejlesztésére 187 millió forintot nyert Sárvár Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A kivitelezés várhatóan egy évet vesz igénybe, de közben zavartalanul folyik majd a bölcsődei ellátás.

A Sárvári Cseperedő Bölcsőde udvarán került sor a munkaterület átadására, amelyen a kivitelező cég és a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal képviselői, Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Varga Istvánné bölcsődevezető vettek részt. A bölcsőde meglévő épületének energetikai korszerűsítése 2018 végére fejeződött be pályázati forrásból.

– Nagyon nagyszerű, hogy megújulhatott kívül-belül az intézmény, nagyon régóta küszködtünk a méltánytalan körülményekkel. Most a bővítéssel pedig egy újabb csoportszoba és annak kiszolgáló helyiségei épülnek meg, így mosdó, fürdő és raktár is készül. Játszóteraszt és játszókertet is kialakítunk az udvaron – mondta Kondora István.

A fejlesztésére 187 millió forintot nyert Sárvár Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Az önkormányzat 18,6 millió forintnyi önrészt biztosít a beruházáshoz.
– Azért volt szükség erre a fejlesztésre, mert a kormány családtámogatási intézkedései generálnak egy gyermekszületési növekedést, és egyre nő az igény a bölcsődére. Nekünk pedig fontos, hogy minden olyan sárvári család, akinek igénye van a bölcsődére, be is írathassa ide a gyermekét. Ezt szolgálja ez az újabb 14 férőhely az intézményben – szólt a polgármester.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester arról szólt, hogy egy jól működő városhoz hozzátartozik a jól működő intézményhálózat.
– Egy jól működő városnak feladata, hogy folyamatosan fejlessze az intézményeit, a legkisebb korosztálytól a nyugdíjasokat kiszolgáló gondozóházig. Nagy öröm, hogy az elmúlt években szinte minden intézményünk megújulhatott – húzta alá Dr. Máhr Tivadar.

A Sárvári Cseperedő Bölcsőde egy csoportszobával történő bővítését célzó beruházás során a sárvári önkormányzat konzorciumi partnere a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal.