Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 07:07 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Kikerültek a sebességkorlátozó táblák az Ungvár utcában

2018.11.10. 11:37

Az Ungvár utcában forgalomlassító táblákat helyeztek ki a megnövekedett forgalom és az új kerékpársáv miatt. Ezzel régi vágya teljesült az ott élőknek.

Az utóbbi években jelentősen megnőtt a forgalom a Kertvárost az Ipari Parkkal összekötő Ungvár utcában. Az út szélén parkoló autók már korábban is bosszúságot okoztak az Ungvár utca lakóinak, ám ezt sikerült orvosolni egy nagyobb dolgozói parkoló kiépítésével.

A raktárhelyiségek használata miatt azonban az utóbbi hónapokban megnövekedett a teherforgalom, ami egyre nagyobb problémát jelentett a lakosság számára. Az Ungvár utca lakói, hangot adva elégedetlenségüknek, aláírásgyűjtésbe is kezdtek.

Szabó Zoltán, a kettes körzet önkormányzati képviselője úgy véli, hogy talán a körzete legproblémásabb területe ez az utca, ezért kiemelt figyelmet fordít a felmerülő gondok megoldására. Elmondása szerint a sárvári önkormányzat próbálja az ipari park közvetlen közelségéből eredő problémákat minimalizálni, és keresi a megoldásokat.

Az önkormányzat első lépésként sebességkorlátozó táblák kihelyezésével próbálja csökkenteni a surlódásokat. 30-as korlátozó táblák kerületek kihelyezésre az Ungvár utca teljes hosszában, és a háttérben már egyeztetések folynak egy hosszú távú megoldás kidolgozása érdekében.
Sárvár területén pályázati forrásból több kerékpárút is épül. Ezek a fejlesztések érintik Szabó Zoltán körzetét, így az Ungvár utcát is. A kerékpárosok biztonsága érdekében a közelmúltban „Kerékpáros nyom” útburkolati jelek kerültek felfestésre az úttestre. 
 
Szabó Zoltán elmondta, bízik abban, hogy a kettes körzet lakói a jövőben is bizalommal fordulnak hozzá, ha probléma adódik lakókörnyezetükben.