Kedvencek közé 2020. 5. 28. - Csütörtök, 00:19 - Névnapok: Emil, Csanád

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Kondora István tájékoztatója az enyhítő intézkedésekről

2020.05.07. 18:22

Kondora István polgármester örömmel számolt be arról, hogy a koronavírus–járvány elleni védekezés új szakaszában számos területen újra indulhatott az élet. A héten már több sárvári étterem kerthelyisége megnyitott, és május 15-én kinyitják a sárvári játszótereket is.

Tisztelt Sárváriak!

Mindenkit sok szeretettel köszöntök, ma május 7-e van. Abban a reményben ültem ide a televízió képernyője elé, hogy innentől kezdve egy kicsit könnyebb helyzetben leszünk ma, és ezekről a könnyebb helyzetekről egy néhány mondatot.

Úgy tűnik, hogy az enyhítések következtében a vendéglátóegységek teraszai bizonyos feltételek mellett megnyílhatnak, tehát védekezni elsősorban a kiszolgáló személyzetnek kell, a vendégeknek pedig annyi feladata van, hogy a megfelelő távolságot tartsák egymástól.

Ugyancsak enyhítették vidéken a kijárási korlátozásokat. Amire felhívom a figyelmüket, hogy mindenkinek maszkban lehet bemenni zárt térbe, a boltokba. Tehát ne felejtsék otthon a maszkot, és figyeljenek egymásra!

Minket a tömegközlekedés csak részben érint, aki távolsági buszon vagy vonaton közlekedik, az természetesen figyeljen a védelmi intézkedésekben megfogalmazott figyelmeztetésekre.

A bölcsőde és az óvodák ügyelete tovább folytatódik. Én biztatom az anyukákat, apukákat arra, hogy amennyiben nem tudják megoldani a gyermek felügyeletét otthon, vagy a gyermekek felügyeletét otthon, nyugodtan keressék a bölcsőde, illetve az óvodák vezetőit, és meg fogjuk oldani ezt a kérdést.

Az idősebb korosztálynál néhány fontos szabályt azért be kell tartani. Rájuk nem vonatkozik a teljesen szabad közlekedés, és figyeljenek arra, hogy a bevásárlás alkalmával mindig csak 9:00 és 12:00 között menjenek a boltokba.

A Semmelweis egyetem egy reprezentatív felmérést kezdett Magyarországon. Tisztelettel kérem, sőt javaslom, hogy mindenki, aki kapott értesítés, ez összesen 40 ember Sárváron, hogy menjenek el, nagyon nagy segítséget jelent a személynek is, mert kiderül róla, hogy fertőzött, átesett a fertőzésen vagy semmi probléma nem volt vele. Viszont a Statisztikai Hivatal egy olyan pontos képet kap az ország fertőzöttségéről, amely mindannyiunk érdekében nagyon - nagyon lényeges, hogy ezt az információt megtudjuk. Nem nagyon hosszú, mert jövő héten lejár, 14-én lejár ez az időszak, és még egyszer mondom, összese 40 sárvárit érint. Kérem szépen, hogy menjenek el, és vegyenek részt ebben a felmérésben.
A jövő héten, péntek reggeltől ki fogom nyitni a játszótereket Sárváron, és a jövő hétvégén, tehát 17-én a piacnak a normál piaci része teljes egészében működni tud. Tehát élelmiszer, őstermelők, alapvető élelmiszerek, hústermékek, tojás, egyéb árusítható, virág, palánta szintén árusítható, és azok a ruhaárusok is kinyithatnak és kimehetnek a piacra, akik sárváriak, illetve a klasszikus piaci szolgáltatásban részt szoktak venni.

Ennyi egyelőre a mai nap híreiből, és nagyon remélem, hogy egy hét múlva még egy kicsit kedvezőbb híreket tudok mondani. Most gondolkodunk azon, hogy valamikor június elején a fürdő is bizonyos feltételek mellett, persze nagyon szigorúan megnyithat, és reméljük, hogy ezzel a fürdőélet és talán a vendéglátóhelyek és a szállodák működése is elindulhat városunkban.

Köszönöm a figyelmüket, vigyázzanak magukra, és maszkot, védőkesztyűt minden esetben hordjanak.