Kedvencek közé 2020. 7. 14. - Kedd, 22:06 - Névnapok: &Őrs

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

MAGYARNAK LENNI JÓ!

2020.03.15. 17:20

Ez a nemzeti ünnep más volt, mint a korábbiak: kevesebb kokárda, kevesebb ragyogó tekintet, kevesebb nemzeti színű zászló. A veszélyhelyzetben elmaradt a közös ünneplés, de a Sárvári Oratórikus Kórus műsora és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester emlékező beszéde ünnepi díszbe öltöztette március 15-ét és az emberek szívét a televízió képernyőjén és a közösségi médián keresztül is.

A koronavírus miatt országszerte elmaradtak a tömegeket megmozgató ünnepségek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulója alkalmából. Sárvár alpolgármestere és az oratórikus kórus azonban vállalta, hogy zárt ajtók mögött is lesz ünnepi beszéd és emlékező műsor, hogy a forradalom és szabadságharc üzenete ezekben a nehéz napokban is eljusson az emberekhez, és erőt adjon.
Dr. Máhr Tivadar ünnepi beszédében felidézte a március 15-i eseményeket, és mint mondta, joggal tartjuk legnagyobb nemzeti ünnepünknek, mely nap minden korban a magyar szabadság szimbóluma maradt. Aztán rávilágított arra, hogy március 15-e a fiatalok érzelmi megmozdulása volt, a nemzeti egység ígérete.Büszkék vagyunk hazánkra és a hitünkre. Szeretjük Magyarországot, mert ez a mi földünk, a mi örökségünk. Boldog idők, biztonság, gyarapodás, munka, hit, egymás tanítása, a generációk közötti szakadékok eltüntetése, a magyar - és benne a sárvári - identitás építése, az élmény – a magyarok egymásra találásának élménye – ezek legyenek céljaink. Mi magyarok nem azért vagyunk a világban, hogy elszenvedjük az életet és leéljük napjainkat, hanem hogy megéljük azt, és értelmet adjunk neki. Itt az idő, cselekedjünk!” – zárta ünnepi beszédét Dr. Máhr Tivadar.
Ragyogó napsütésben, ünnepi díszbe öltöztetett színpadon a Sárvári Oratórikus Kórus mintegy 80 tagja, gyerekek és felnőttek idézték meg ’48 szellemét versekkel, dalokkal, és tánccal Magyarnak lenni jó! című műsorukkal. - A nemzeti ünnepek a magyarságunkat erősítik, de ez ugyanolyan, mint egy szerelemi kapcsolat vagy egy családi kötelék, mindig ápolni kell. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek tisztában legyenek a magyar történelemmel, ismerjék a magyar kultúránkat, mert ez az, ami megtart bennünket nemzetként itt a Kárpát – medencében, - nyilatkozta a produkció szerkesztője és rendezője, Dr. Szalainé Horváth Judit kórusvezető.Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek március 15-én délelőtt helyezték el az emlékezés koszorúit Petőfi Sándor szobránál és Széchenyi István emléktáblájánál.
Koszorúzott még a nemzeti ünnepen a Fidesz Sárvári Szervezete, a Híd a Jövőnkért Egyesület és a Sárvári Nagycsaládosok Egyesülete is, de a közös ünneplés a veszélyhelyzet miatt elmaradt.