Kedvencek közé 2020. 7. 14. - Kedd, 14:44 - Névnapok: &Őrs

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Már a lomis piac is működik Sárváron

2020.05.26. 12:22

Május 24-én teljes kapacitással üzemelt már a sárvári piac a Sárvár Aréna mellett, a használtcikk piaci rész is megnyitott, és a meleg ételt árusítók is megjelenhettek már. A tapasztalatokról Vámos Zoltánt, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

- Az elmúlt hetekben fokozatosan próbáltunk enyhíteni a kormányzati döntésekkel és a helyi szabályozásokkal összhangban a piac működésén. Ez az első olyan hétvége, amikor a lomis piacot is ki tudtuk nyitni, illetve azokat a meleg étel árusítókat is be tudtuk fogadni, akik eddig nem tudtak jönni. Ez nagyjából az árusítók számát tekintve azt jelenti, hogy az előző hétvégén 40 árusunk volt, ez most a lomisokkal együtt megduplázódott, tehát a kilátogatók mintegy 80 árussal tudtak találkozni - mondta el Vámos Zoltán.

Nagyon pozitívak voltak az első teljes piac tapasztalatai. – Mindenkit kérünk arra, hogy viseljen maszkot, ha kijön a piacra, hiszen hiába vagyunk a szabad levegőn, nagyon sok ember találkozik egymással védőtávolságon belül. Várhatóan a következő időszakban viszont enyhülni fog az a szabályozásunk, amely most még érvényben van, hogy 9 óra előtt a 65 éven aluliak, 9 után pedig a 65 éven felüliek jöhetnek – húzta alá az ügyvezető.
Mind pünkösdvasárnap, mind pünkösdhétfőn kinyit majd a sárvári piac a május 24-i tapasztalatok alapján, illetve annak köszönhetően, hogy nagyon sok árus és vevő kérte ezt.