Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:41 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Már tető alatt van a gondozási központ épülete

2018.06.25. 10:23

Európai uniós támogatással, közel 300 millió forintból újulhat meg a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ épülete. A teljes körű átalakítási munkálatok rövidesen befejeződnek, év végén ismét régi helyén fogadhatja az ellátottakat a központ.

Az ellátottak ma még a Várkerület utca 17/A szám alatti épületben intézhetik ügyeiket, hamarosan azonban visszaköltözhet Nádasdy utcai székhelyére a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ. Sárvár Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 150 millió forintot nyert a gondozási központ korszerűsítésére, melyet további 148 millió forinttal egészített ki. A közel 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően az épület bővítése és teljes rekonstrukciója is megvalósul.

Kondora István polgármester a helyszínen értékelte a kivitelezést. - Az építkezés jól halad, már állnak a falak, és a tető is felkerült az épületre – tájékoztatott a polgármester, kiemelve, hogy ez megkönnyíti a hátralevő munkálatokat is, hiszen bármilyen időjárási viszontagság között folytatható a belső szerelés, a pucolás, a gépészeti munka.

A pályázat előírásainak megfelelően az épülethez egy parkoló egységet is biztosítani kellett. Ez a szomszédos társasház udvarán került kialakításra.

A polgármester hozzátette, Sárvár Város Önkormányzata kötelező feladatát képezi az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a nappali ellátás, továbbá a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás biztosítása. Az épület korábbi állapotában már nem felelt meg a követelményeknek, az ingatlan hosszú évtizedek óta felújításra szorult. A most zajló korszerűsítéssel, akadálymentesítéssel megvalósul a szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése városunkban, így a folytatásban az intézmény magasabb szinten lesz képes eleget tenni feladatainak.

A rekonstrukció várhatóan idén ősszel fejeződik be, szeptemberben már megújult környezetben folyhat a szakmai munka.