Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 07:48 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megalakult a sárvári képviselő-testület

2019.10.25. 18:10

A Nádasdy-vár dísztermében tartotta alakuló ülését a város október 13-án megválasztott képviselő-testülete. Esküt tettek az önkormányzat tagjai, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Az önkormányzati választáson ismét meggyőző többséget szereztek a kormánypártok a sárvári testületben, ahová egyetlen új tag került be. A szavazás végleges eredményéről dr. Tóth Eszter, a helyi választási bizottság elnöke adott tájékoztatást.

Az 1-es választókerületben Varga Károly (Fidesz-KDNP) 70,7%-kal nyert, a 2-esben Klimits István (Híd a Jövőnkért Egyesület) győzött 51,5%-kkal, a 3-asban dr. Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP) lett az első 65,7%-kal, a 4-esben Kampel Oszkár (Fidesz-KDNP) nyert 53,5%-kal, az 5-ös számú választókerületben dr. Szabó Gyula (Fidesz-KDNP) győzött 55,9%-kal, a 6-osban Vinter István (Fidesz-KDNP) nyert 53,3%-kal, a 7-esben Kondora István (Fidesz-KDNP) diadalmaskodott 68,7%-kal, a 8-asban pedig Varga Jenő (Fidesz-KDNP) szerzett egyéni mandátumot 76,6%-kal. Kompenzációs listán Eiveck Péter, Németh Zsolt és Szabó Lajos a Híd a Jövőnkért Egyesület színeiben jutottak a képviselő-testületbe.
Az új testület eskütétele után a több mint kétharmados győzelemmel harmadik polgármesteri időszakát megkezdő Kondora István is letette esküjét és köszöntőt mondott. – Ha a következő öt év programját röviden összefoglalom, akkor csak annyit ígérhetek, hogy folytatni fogjuk azt a sikeres városépítő munkát, amit eddig is tettünk. Ehhez kérem minden megválasztott sárvári képviselő önzetlen segítségét – mondta Kondora István.
Ezután sor került az alpolgármester megválasztására. A testület egyhangú döntésével a tisztséget ismét dr. Máhr Tivadar töltheti be. Az alpolgármester ünnepi beszédében aláhúzta: a városvezetés csak eszköz, és nem cél, amelyet a sárváriak javára kell használnunk. Legyünk művészei a munkánknak, hogy aztán mesterei lehessünk!

Az ülés végén dr. Kondora Bálint, megyei alelnök gratulált a város megválasztott két vezetőjének és Vas megye szerencsepatkóját adta át sok sikert kívánva további munkájukhoz.