Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 14:17 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megalakultak a képviselő–testület bizottságai

2019.11.15. 08:48

Három bizottsággal dolgozik ebben a ciklusban is a sárvári testület. Megtartotta első rendes ülését az új sárvári képviselő–testület, ahol módosították a sárvári önkormányzat és a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal szervezeti és működési szabályzatát is.

A képviselő–testületi ülés Dr. Szabó Gyula egyéni önkormányzati képviselő eskütételével kezdődött, majd felülvizsgálták az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát. Kondora István polgármester az ülésen elmondta, hogy az SZMSZ módosítással két alpolgármesterrel dolgozhat a testület. Dr. Máhr Tivadar főállású alpolgármester mellett egy külsős, társadalmi megbízatású alpolgármestert is választanak majd, aki Szabó Zoltán, volt önkormányzati képviselő lesz.

A korábbi ciklushoz hasonlóan sport, ifjúsági és lakásügyi tanácsnokot választott a testület, aki ismét Varga Jenő önkormányzati képviselő lett.

A novemberi testületi ülésen megválasztották a képviselő–testület bizottságainak tagjait, és a külsős tagok esküt is tettek a testület előtt. A bizottsági struktúrán nem változtatott a testület: Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság, Humánerőforrás Bizottság valamint Jogi és Ügyrendi Bizottság működik majd.
- A bizottsági struktúránk nagyon jól működött, ezért nem változtattunk rajta. A három bizottság egy kicsit kibővített létszámmal működik majd, kettő 11 fővel, egy 13 fővel, és ezekben bőven lesz lehetőség a nézetek ütköztetésére, adott esetben a vitára, kritikára. Amennyiben ezek a bizottságok jól működnek, akkor a testületi ülések is gördülékenyebbek lesznek, gyorsabban, szakszerűbben tudjuk a döntéseinket meghozni – mondta Kondora István polgármester.

A bizottságok külsős tagjai lettek Kampelné Kozlovszki Marianna, Németh Ernő, Németh Józsefné, Ördög Tibor, Vígh Viktor, Barbalics Andrea, Földi Árpád, Kiss Lászlóné, Németh Róbert, Sinka Attila, Varga Dezső, Czeglédi Gábor, Czupy György, Kovács Lajos, Savanyú Gábor és Szalai Péter.

Jóváhagyták a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal új szervezeti és működési szabályzatát is. - Eddig három iroda működött, mert az gondoltuk, hogy a három iroda képes a három bizottságnak az előterjesztéseket előkészíteni. Egy finomítást végeztünk a gazdasági irodát szétválasztottuk Beruházási és Városfejlesztési Irodára, továbbá Gazdasági és Pénzügyi Irodára, remélem, hogy így a terhelése egyenletesebb lesz a dolgozóknak. A Hatósági Irodán belül pedig létrehoztunk egy Adócsoportot, hiszen az adóbevételek nyilvántartása és beszedése az egyik legfontosabb pénzügyi feladat a hivatalban - húzta alá a polgármester.
Módosították az önkormányzat 2019. évi költségvetését, amelyet egyrészt a bérkiegészítések tettek szükségessé, másrészt néhány intézmény esetében nem volt elegendő az év elején megállapított pénzügyi keret, a város életét befolyásoló beruházások miatt. Sikerült ezt az évet is úgy lezárni, hogy nem kell sem hitelt, sem folyószámlahitelt igénybe vennünk a precíz és takarékos működésnek köszönhetően – szólt Kondora István.

A köztemetők és a temetkezés rendjéről szóló rendelet módosításával lehetővé vált a Soproni úti köztemetőben a rátemetés a vér szerinti vagy örökbefogadó szülője, vagy nagyszülője, vagy a szülő, nagyszülő házastársa, illetve élettársa; továbbá vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeke, vagy unokája vagy a gyermek, unoka házastársa illetve élettársa esetén is.