Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 10:26 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megtartotta évértékelőjét Sárvár polgármestere

2019.02.11. 08:22

9. alkalommal került sor a Nádasdy-vár dísztermében a polgármesteri évértékelő-évkezdő összejövetelre. A Kondora István által összehívott találkozón a város helyhatósági-kormányzati intézményeinek irányítói, az ipari- és idegenforgalmi vállalkozások vezetői és a civil szféra képviselői vettek részt.

Az est háziasszonya Dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző volt, aki szívhez és lélekhez szóló szavaival keretbe foglalta az estet.Az évértékelőn megjelenteket Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntötte, aki számára jelentős év volt 2018, hiszen a korábbinál is nagyobb felhatalmazást kapott a tavaszi országgyűlési választáson a polgároktól. Mint mondta, az elmúlt évben is azon dolgozott Sárvár polgármesterével, alpolgármesterével és jegyzőjével együtt, hogy a város szerethető, otthont adó hellyé váljon.Dr. Dénes Tibor nyugalmazott polgármester az évértékelőn mutatta be az életéről készült videót tartalmazó adathordozót. Pajor András riporter és Kiss Norbert operatőr, a Sárvári Televízió munkatársai egy négy részből álló beszélgetéssorozatot készítettek a polgármester életéről. Ez a sorozat most az önkormányzat jóvoltából pendrive-on díszcsomagolásban is megjelent, és elsőként az évértékelő vendégei kapták meg ajándékul.Évértékelő beszédében Kondora István polgármester kitért a város népesedési adataira is. 2018-ban Sárvár lakossága 14 856 fő volt, 114 újszülött látta meg a napvilágot, 174-en haláloztak el és 84 házasságot kötöttek, ezen túl 26 honosítás történt. A gazdaságról szólva kiemelte, hogy nőtt az iparűzési és idegenforgalmi adóbevétel is. Sárvár az első 50 település között van az adóbevételt illetően – hangsúlyozta Kondora István, aki hozzátette, hogy a helyi gazdaságot is utolérte a munkaerőhiány. 2018-ban 550 ezer vendégéjszakát töltöttek Sárváron a turisták, ezáltal 230 millió forint idegenforgalmi adóbevétel keletkezett. 767 ezer látogatója volt a fürdőnek tavaly, és a turisztikai ágazat sikeréhez tartozik az is, hogy Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Kft. ügyvezetője bekerült a TOP 10 legbefolyásosabb fiatal turisztikai vezető közé.Új vezetők kerültek több önkormányzati cég illetve intézmény élére is, Vojtkó Tibor a Sárvári Gyógyfürdő Kft., Wawrzsákné Kondor Eleonóra az IGESZ Sárvár vezetője lett. Új cégként alakult 2018-ban a Sárvár Városgondnokság Nonprofit Kft., amelynek élére régi - új vezető került Pintér László személyében, a Nádasdy Kulturális Központ is 2018-ban jött létre, irányítója a szintén régi –új igazgató, Takács Zoltán Bálint lett.

Kondora István arról is szólt, hogy a testvérvárosokkal továbbra is szoros Sárvár kapcsolata, a civil szervezetekkel kapcsolatban kiemelte, hogy a 80 közösség jelentős erőt képvisel a város életében. Az egyházakkal kapcsolatban kiemelte, hogy Wimmer Roland városi plébánosként mindkét sárvári plébánia vezetője lett. A Sárvári Evangélikus Egyházközségbe is egy fiatal lelkész házaspár érkezett, Pethő Attila és Pethő – Udvardi Andrea. A fejlesztések közül kiemelte a Hild parkot, a bölcsődést, a gondozási központot, a multifunkcionális sportcsarnokot és a katolikus iskola fejlesztését.

A hagyományokhoz hűen az évértékelőn mutatta be Kondora István polgármester Sárvár 2019. évi borát. Az idei nedű a Káli – medencében termett szőlőből készült az Istvándy Pincészetben. Egy fiatal borász, Istvándy Tamás Farkastető chradonnay dűlőválogatása nyerte el a megtisztelő címet.

Az évértékelőn Lovász Adrienn előadta Szülő(m)városom című versét, amellyel a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola által Sárvár újkori várossá válásának 50. évfordulója alkalmából meghirdetett versíró pályázaton kiemelt arany minősítést szerzett. A verset Dr. Szalai Ferencné zenésítette meg, és ebből született a Sárvári Oratórikus Kórus által előadott Sárvár ölén című dal. Az évértékelőn bemutatták a Varga Zsolt által a dalra kiírt videopályázatra készített győztes pályamunkát is.

Közreműködött a rendezvényen a Girls, Csak csajok énekegyüttes, Szilágyi – Varga Diána, Varga Zsófia és Tóth Alíz.