Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:00 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megtartották a ciklus utolsó képviselő-testületi ülését

2019.09.27. 11:43

Ünnepi ülést tartott a sárvári képviselő-testület, ez volt az önkormányzat utolsó összejövetele az ötéves ciklus során. Az érdemi munka során egyik utolsó döntésként egy félmilliárdos kerékpárút pályázat beadásáról határoztak, ami a város horgásztavait kötheti majd össze. Az ülés végén Kondora István polgármester köszönte meg a képviselők munkáját.

Az utolsó ülésén is számos napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Többek közt szerepelt a város településrendezési eszközeiről szóló rendelet, döntést hoznak a képviselők egy közel 500 millió forint értékű pályázat benyújtásáról, amelynek célja sárvári szabadidő parkban, valamint a Horgász-tó és Csónakázó-tó környezetében vezető kerékpárút kialakítása. Módosították az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló önkormányzati rendelet és jóváhagyják az óvodák munkaterveit, és a város csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz. Zárt ülésen megválasztották az októberi önkormányzati választás szavazatszámláló bizottságainak a tagjait.

Az ünnepi ülés végén a polgármester emléklapot és ajándékot adott át a most befejeződő ciklus önkormányzat képviselőinek. Kondora István így foglalta össze az öt esztendőt: közel 1500 határozatot hozott a testület, amelyeknek csaknem 97 százalékban teljes egyetértéssel született meg a döntés a szavazások alkalmával. Ha ilyen egyetértés van egy képviselő-testületben a városfejlesztés ügyeiért, annál nagyobb öröme nem is lehet egy városvezetőnek – mondta Kondora István polgármester.

A jövőre is utalva, hogy folytatni szeretné polgármesteri tevékenységét, úgy fogalmazott, a most zajló lakossági fórumokon már több száz észrevétel és javaslat gyűlt össze, amelyek megvalósítása adhatja a következő öt esztendő munkájának egyik fundamentumát.