Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 10:04 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megújult a Gárdonyi iskola épülete

2019.09.07. 10:37

A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola kettős ünneppel nyitotta az új tanévet. Nyáron befejeződött az épület 240 millió forintos energetikai felújítása, így a tanévnyitóval egy időben felavatták a megújult iskolát.

Az ünnepségen Németh Ernő igazgató köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, nagy örömükre szolgál, hogy megújult, esztétikusabb körülmények között fogadhatják a diákokat. Kívül belül új köntösbe bújt az iskola.
- Nyár elejére elkészült az intézménynek az energetikai felújítása Magyarország Kormányának, Sárvár Város Önkormányzatának és a Sárvári Tankerületi Központnak köszönhetően. Ennek keretében 180 napelemet helyeztek el az épületre, az osztálytermekben kicserélték a radiátorokat. Megvalósult az épület nagy részének utólagos hőszigetelése, a régi nyílászárók cseréje, korszerű hőszivattyús fűtési rendszer kialakítása. Megújult továbbá az emeleti villamoshálózat, LED-es világítást kaptak a tantermek – részletezte az igazgató.
A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola új épületének avatóünnepségén Vinter István önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egyre komfortosabb legyen az oktatás.
Az iskolaépület infrastrukturális korszerűsítése egy európai uniós pályázatnak és az önkormányzat 138 millió forintos saját forrásának köszönhetően valósulhatott meg.
Kondora István polgármester kiemelte, a Gárdonyi iskola mostantól kezdve egy nagy szép, biztonságos terepet nyújt az oktató-nevelő munka számára. Hozzátette, az elmúlt évtizedben Sárvár szinte valamennyi intézménye megújult, és ezt a munkát a jövőben is folytatni kell.

Az energetikai felújítás a megye által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg. dr Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke ennek kapcsán elmondta, 21 milliárd forint elosztására volt lehetőségük, ebből 3 milliárd jutott az iskolák felújítására.
Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta, Kondora István polgármesterrel szövetségben azért dolgoznak, hogy minőségi körülményeket teremtsenek Sárváron, a beruházások segítségével megalapozzák a város jövőjét.

A tanévnyitó gondolatok után az ünnepség szónokai átadták a beruházást. A nemzeti színű szalagokat elvágva szélnek eresztették azokat a környezetbarát léggömböket, melyekre az iskola régi fotói voltak felfűzve.
Az ünnepség végén felcsendült az iskola indulója, majd a hagyományok szerint a nyolcadik osztályos tanulók ajándékot adtak a kiselsősöknek. Az új tanévben 57 elsős kisdiák kezdte meg tanulmányait a Gárdonyiban.