Kedvencek közé 2020. 6. 4. - Csütörtök, 12:55 - Névnapok: Bulcsú

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megújult a Vörösmarty és az Uzsoki, épül a főutca

2020.04.14. 10:08

A város fejlesztése a koronavírus- járvány idején sem áll le. Már el is készült pályázati támogatásból a Vörösmarty és az Uzsoki utcák új aszfaltburkolata, és újabb útfelújításokkal, négy utcában forgalomlassító küszöbök építésével folytatódik a munka.

Közben a főutca Kossuth tértől a Szombathelyi úti vasúti átjáróig terjedő szakaszának felújítása is folytatódik április 17-én a kötőréteg építésével. Ekkor a főpálya aszfaltozására kerül sor, másnapra tervezik a körforgalom kötőrétegének építését. Várhatóan április 22-re végeznek is a főutca alsó rétegének aszfaltozásával.

Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterrel együtt tekintette meg a Vörösmarty és az Uzsoki utcákat, amelyekben március végére készült el az új aszfaltburkolat.

– Előző évben nyertük meg a kormányzati támogatást ezeknek az utcáknak a felújítására. Az a koncepciónk, hogy ahol elkészültek már a csapadékcsatorna-felújítások, azokban az utcákban az aszfaltozást is elvégezzük – mondta a polgármester.

A Vörösmarty utcában 5 méter széles 210 m hosszúságú aszfaltburkolat készült, amely mellette 25 -25 cm-es padkákat alakítottak ki. Az Uzsoki utcában 102 méter hosszan aszfaltozták le az utat, továbbá 62 méter hosszúságú járda kapott új aszfaltburkolatot.
– Önkormányzatunk 30 millió forintot nyert a Belügyminisztériumtól, ez az elnyert támogatás a kivitelezés ötven százalékát fedezte – szólt Dr. Máhr Tivadar, aki hozzátette, az útpályák - a Kertvárosban már használt - hidegremix technológiával készültek.

Az idei évben közel 110 millió forintot tervezett még a sárvári önkormányzat út- és járdafelújításra. Kondora István azt mondja, hogy minden idei tervezett beruházást meg fognak valósítani, de a járvány miatt sor kerülhet a következő évekre tervezett infrastrukturális fejlesztések átütemezésére.

Közlekedésbiztonsági szempontból nagyon fontos, hogy májusban több utcában is elkezdődik a sebességcsökkentő küszöbök építése.
– Lakossági fórumokat követően határoztunk a „fekvőrendőrök” építéséről, így az Ungvár, a Petőfi, a Temető és a Nádasdy utcákban fogjuk ezekkel lassítani a forgalmat – mondta el Dr. Máhr Tivadar.

Ágh Péter országgyűlési képviselő is szólt a beruházásokról.
- A válság ellenére is komoly beruházások zajlanak Sárváron. Az elmúlt években a kormány és az önkormányzat partnersége révén számos közterület és utca újulhatott meg. Ez a sor, mint nagyberuházás most a városon átvezető főút felújításának folytatásával és egy kisebb, de mégis több tízmillió forintos értékben a Vörösmarty utca felújításával folytatódott. Mindkét fejlesztés kormányzati forrás révén válik megvalósíthatóvá. Bízunk abban, hogy ezek hozzájárulnak Sárvár komfortosabb úthasználatához. A főút felújításának befejezéséig mindenkinek köszönjük a türelmét! – mondta a képviselő.