Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 20:42 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Megvalósult a „Zene Háza” Sárváron

2019.02.05. 12:52

A „Zene Háza” projekttel Sárvár Városban komplex magas színvonalú kulturális rendezvények megtartását szolgáló helyszín valósult meg a TOP-1.2.1.-15-VS1-2016-00007 számú Európai Uniós pályázat keretében.

A Zene Háza Sárvár turisztikai kínálatában meghatározó jelentőségű, mely infrastrukturális hátteret biztosít a térség (Sárvári járás) kulturális – elsősorban zenei – kínálatának bemutatásához. A projekt keretében a térség kulturális adottságaira épülő új vonzerő létrehozása valósult meg.

A Zene Házában egy interaktív bemutatóhely (kiállítás) is megjelenik. A helyszín nemcsak élő zenei eseményekkel szolgálja a turisztikai kínálat bővítését, hanem interaktív, látványos bemutatókkal kínál élményt a látogatóknak. A zenei rendezvények között kiemelkedő szerepet kapnak a térség azon településeinek kulturális csoportjai, melyek a projektben konzorciumi tagként is megjelennek (Ikervár, Sitke, Nick, Porpác). A konzorciumi tagok tudatos törekvése, hogy térségi települések szellemi és kulturális öröksége turisztikai hasznosításra kerüljön, bemutathatóvá váljon a Zene Házában.
A projekt célja Sárváron eddig nem létező kínálati elem megteremtése mellett a jövőben megtartandó rendezvényeken résztvevő vendégek részére komplex élmény biztosítása.