Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 07:20 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Minden készen áll a nyári szezonra a fürdőn

2019.04.27. 08:34

Bővült a strand területe, árnyékolókat helyeztek el a csúszdáknál és a medencéknél. Továbbá több mint 150 fát ültettek, hogy idővel több árnyékos felület álljon a fürdőzők rendelkezésére. A Sárvárfürdő felkészült a strandrészlege május elsejei nyitására.

- A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben tavaly elkezdődött medence - felújítás az idén is folytatódik új arculati elemekkel színesítve a fürdőtereket. 500 négyzetméterrel bővült a strand területe, árnyékolókkal és faültetéssel növeltük az árnyékos felületeket. Az utolsó simítások zajlanak a Sárvárfürdőn, hogy a május elsejei strandnyitásra minden elkészüljön – számolt be a fejlesztésekről Vojtkó Tibor, a Sárvárfürdő vezetője lapzártánkkor.

A nyári medencék még üresek, a szigetelések, kisebb javítások után a vízkövet távolítják el, és végül a tisztítás után kerülnek feltöltésre vízzel. Az egyik újdonság lesz, hogy árnyékolókat helyeztek el a csúszdáknál és a medencéknél. A csúszdák tetején alkalmazott nádfedés a medenceőri állást és a lépcsők tetején való várakozást is kellemesebbé teszi, véd a napsütéstől.

A régi hátsó nyitott „T” medence részleges árnyékolása is megvalósul, ide külön, új növényekkel kirakott gyalogos sétány is kiépült. Május közepére elkészül a külső-belső gyógymedence részleges fedése is. Így nagy melegben és szakadó esőben is sokkal jobban élvezhetővé válik ez a fürdőelem. Télen pedig részben visszatartja a vízből kipárolgó hőt, ezzel kellemesebbé téve a kint tartózkodást.

A mesterséges árnyékolók mellett elültettek a fürdő területén százötven fát is, amelyek néhány év múlva a lombkoronájukkal szintén árnyékot adnak majd. Emellett ötszáz négyzetméterrel bővül a fürdő füves területe, mivel a felújított irodaház mögötti területen áthelyezték a kerítést.

Ez adta az ötletet a további bővítésre. A strandnyitás után sem áll le ugyanis a fürdő fejlesztése, hisz a következő év tervei közt szerepel többek közt, hogy élményelemekkel kiegészítve újra megnyitják a régi fürdő egykori belső medencéjét is. Ezzel nemcsak a retró-medence kapcsolódik be majd a vendégek kiszolgálásába, hanem további zöld terület is igénybe vehető lesz. A gyógyfürdő komplexumának kapacitásai azt is lehetővé tennék, hogy egy újabb szálloda vendégkörét is fogadni tudja a legmagasabb színvonalú ellátással.

A Sárvárfürdő tavaly az egyik legjobb szezonját zárta, az idei kilátások is hasonló lehetőséget jeleznek. A fürdő a sárvári vendégeket is várja a nyári szezonban a turisták mellett.