Kedvencek közé 2020. 11. 24. - Kedd, 01:37 - Névnapok: Emma

Nádasdy Ferenc Múzeum

A Nádasdy Ferenc Múzeum 1951-től várja vendégeit állandó és időszaki kiállításaival. Nyáron meghosszabbított nyitvatartása a látogatók igényeihez igazodik.


A vár díszterme festett mennyezet- és oldalképeivel Magyarország egyik legszebb terével varázsolja el a múzeum látogatóit. A szintén freskókkal díszített szalonsor valódi kastélyhangulatot áraszt.
A Nádasdy családról szóló kiállítás mellett a vár bajor korszakát (1875-1945) szintén megismerhetjük a múzeumban. A történeti üvegek kiállítótérben a magyar mellett a német, a cseh üvegipar egykori remekeit tanulmányozhatjuk, de itt találjuk többek közt Egressy Béni, a Szózat zeneszerzőjének sörös kupáját, az utolsó orosz cár, II. Miklós egy gyönyörűen festett talpas poharát. A Carta Hungarica a Magyarországot ábrázoló történeti térképeket mutatja be a 15. századtól a 19. század elejéig. Sárvár történetét szintén gazdag kiállítási anyag segítségével ismerhetjük meg.
A múzeum ad helyt Magyarország egyetlen állandó huszárkiállításának. A teljesen megújult tárlat a Nádasdy-huszárezred és társezredeinek emlékanyagán keresztül mutatja be a huszárság történetét, mindennapjait. Egyedi alkotások, egyenruhák, fegyverek kísérik a látogatót.
A múzeumlátogatás befejezéseként pedig érdemes felmenni a toronyba, ahová facsigalépcső vezet.

Elérhetőségek:

Cím: 9600 Sárvár, Várkerület u. 1.
Telefon: 95/320-158
E-mail: info@nadasdymuzeum.hu
Web: nadasdymuzeum.hu
        huszarmuzeum.hu

Nyitvatartás:
Júliusban és augusztusban hétfő kivételével 9 órától 17 óráig. (Pénztárzárás 16.30)
Szeptembertől júniusig hétfő kivételével 9 órától 21 óráig. (Pénztárzárás 20.30)