Kedvencek közé 2020. 10. 26. - Hétfő, 21:53 - Névnapok: Dömötör

Nádasdy Kulturális Központ

Sárvár kulturális életének meghatározó intézménye a várban működő Nádasdy Ferenc Múzeum, Művelődési Központ és Könyvtár.A múzeum
egész évben állandó és időszaki kiállításokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, előadásokkal és családi programokkal várja vendégeit. Nemzetközi és hazai viszonylatban is számontartott kiállítások valódi élményt nyújtanak a múzeum freskókkal díszített termei, illetve a város jelképének is számító torony védelmében.

A városi könyvtár
kötetei közt a legújabb műveket is ott találjuk. A szórakoztató felnőtt és ifjúsági regények, a barkácsolás, kertészkedés segítő irodalma, a műszaki, a humán és a menedzsmenttudományok szakkönyvállománya mellett magas színvonalú ismeretterjesztő irodalom várja az olvasókat a felnőtt és gyerekkönyvtárban egyaránt.
A könyvtárban zenei, irodalmi, japán és egészségklub is működik a zenei könyvtár mellett.

A város kulturális programkínálatának fő szervezője a kulturális központ.
Egész évben irodalmi és zenei kínálattal várják a közönséget. Könnyű és komolyzenei fesztiválok (pl. Reneszánsz Hétvége, Édes Nőnap, Gyerekjuniális, Pünkösdi várnapok, Ez most komoly? Zenei hétvége, Zenekompót, Történelmi csörte), jazzkoncertek, előadóestek, változatos témájú ismeretterjesztő előadások, kiállítások, gyermekprogramok, gyerektáborok egész évben magas színvonalú kulturális ajánlatot, kikapcsolódást jelentenek. A nyári színházi előadások szintén kedvelt programok.


A Nádasdy Kulturális Központ szervezi és bonyolítja a Nemzetközi Folklórnapokat, valamint a Nyári Városi Fesztivált, illetve az adventi programheteket is.

A Nádasdy Kulturális Központ működteti a várban Sárvár kortárs művészeti kiállítótermét a Galeria Arcist.

A vár biztosítja a helyszínt a Sárvári Fúvószenei Fesztiválnak, Nádasdy Történelmi Fesztiválnak, a Vármeetingnek.

Elérhetőségek
Cím: 9600 Sárvár, Várkerület u. 1.
Telefon: 95/320-158
E-mail: info@sarvarvar.hu