Kedvencek közé 2020. 7. 14. - Kedd, 14:34 - Névnapok: &Őrs

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Nagy szükség van ezen a nyáron a vendégekre

2020.06.24. 14:21

Az elmúlt időszakban a város vezetői folyamatosan egyeztettek a Sárvári Gyógy– és Wellnessfürdő vezetőivel, hiszen a három hónapos zárva tartás, számos megoldandó feladat és probléma elé állította az önkormányzatot és a fürdő menedzsmentjét is. Egy közös bejárást is tartottak a komplexumban, ahol a beltéri részekben még folyik a felújítás.

A fürdőn Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, Kántás Zoltán fürdőigazgató és Haller Ferenc marketing vezető tekintette meg a felkészülést.

- Március 17-én kellett bezárnunk a fürdőt a pandémiás helyzetre való tekintettel, és nagy örömünkre szolgál, hogy június 12-én újranyithattunk. Nagy szeretettel várjuk azokat a vendégeinket, akik az elmúlt hónapok kényelmetlenségei után szeretnének kikapcsolódni – mondta el Kántás Zoltán.

Az elmúlt hónapokban olyan – az elmúlt években háttérbe szorult – munkálatokat is elvégeztek a fürdőben, amelyeket remélhetőleg a vendégek is észre fognak venni. Június 18-án véget ért a veszélyhelyzet, korlátozás nélkül látogathatók a magyarországi fürdők, de ez nem azt jelenti, hogy a biztonságra nem figyelnek majd fokozottan.

- Szeretném bátorítani az embereket a fürdő látogatására, hiszen számunka a legfontosabb, hogy dolgozóink védelme mellett a vendégeink teljes körű biztonságáról is gondoskodjunk - húzta alá Kántás Zoltán.
Kondora István polgármester a nyitás előtti hetekben folyamatosan figyelemmel kísérte a fürdőben zajló felkészülést, a nyitás előtti munkálatokat. - Nagyon nehéz időszakon van túl nemcsak a város és a fürdő, de azok a szállásadók is, akikhez érkeznek a hazai és a külföldi vendégek. A fürdő az elmúlt három hónapot arra használta fel, hogy megújuljon. Most én is olyan várakozásokkal tekintek a fürdőre, mint 2002-ben a nyitásakor. Nagy szükségünk van ezen a nyáron a vendégekre, hogy egy kicsit talpra tudjon állni a turizmus Sárváron és az egész országban. Bízom abban, hogy Sárvár azt a pozícióját, amit az elmúlt 18 évben elért, azt idén újra elfoglalhatja, és a vendégéjszakák számát tekintve benn marad a 10 leglátogatottabb város között – mondta Kondora István.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester bízik abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan nemcsak a belföldi, de külföldi turisták kedvelt célpontja is lesz a sárvári fürdő az idén nyáron. - Készen állunk a vendégek fogadására, felkészültünk a nyárra – húzta alá Dr. Máhr Tivadar. Remélem, hogy a magyarokban benne van az indulási kedv a nyáron, és akkor Sárvárt választják. Bízom abban, hogy a külföldi vendégforgalom is helyre tud állni, és az ő bátorságuk is meglesz, és bennünket választanak a nyáron – szólt az alpolgármester.
A szabadtéri strand egyelőre minden nap 10-től 20 óráig tart nyitva. Június 26-án nyit a fedett gyógyvizes rész az élménymedencével, a szauna-világ, az öltözők, a főpénztár. Július közepétől pedig a fedett családi fürdő is várja a vendégeket, arra ott is véget érnek a felújítási és karbantartási munkálatokat, amelyeket az üzemszünetet kihasználva kezdtek el.

- Június 26-a egy rendkívül fontos mérföldkő lesz az újranyitással és az üzemeltetéssel kapcsolatban. Mert a szabadtéri strand nagy kockázatot jelent az üzemeltetés és a vendégek szempontjából is, hiszen teljesen ki vagyunk szolgáltatva az időjárásnak – mondta Kántás Zoltán, aki hozzátette, én gyakorlatilag már azzal elégedett lennék, ha a fürdővendégeink és a Sárvárra látogató turisták újra birtokukba vennék az attrakciókat. Örülnék, ha az ősz végére normalizálódna a helyzet, de legalább másfél, kétéves időszak kell ahhoz, hogy talpra álljon a turizmus ágazat.