Kedvencek közé 2020. 6. 1. - Hétfő, 10:56 - Névnapok: Tünde

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Nagy Versmondás a Várparkban

2017.11.19. 17:04

Ismét Nagy Versmondást tartottak Sárváron közel 600 általános- és középiskolás diák részvételével. A Nádasdy-vár parkjának fáai adtak keretet a sárvári és rábapatyi iskolások közös szavaltához, Arany János: A tölgyek alatt című verséhez.

Az Arany János tiszteletére meghirdetett bicentenáriumi év jelentős sárvári eseménye volt a versünnep, amely a diákok és a pedagógusok számára egyaránt fontos volt – számolt be Lakat Attila, a versmondást szervező Nádasdy Tamás Általános Iskola igazgatója.

Arany János születésének kétszázadik évfordulójának tiszteletére az iskola tanulói, tanárai és a szülők közösen az intézmény udvarán korábban elszavalták a Csalári kör című verset. Ez adta az ötletet, hogy folytassák a versmondást, most már a város összes iskoláját bevonva és meghívva a költő nevét viselő rábapatyi intézményt is.

A sárvári vár nyugati oldalához tervezett versakciót már augusztus óta szervezni kezdték. Egy-egy iskola egy versszakot szavalt el. Az utolsó napokban csak az időjárás okozott izgalmat, de november 9-én kisütött a nap. A Nagy Versmondásban részt vevő iskolások egy könyvjelzőnyi emlékjegyet kaptak ajándékba.