Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 07:06 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Nemzeti Ünnep 170. évforduló

2018.03.16. 18:37

A sárvári vár udvarán a hagyományok szerint a város oktatási intézményei mellett a város polgárai gyűltek össze a nemzeti ünnepen.

A Himnusz hangjai után Ágh Péter Sárvár országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. – Március 15-én azokat a hősöket ünnepeljük, akik 1848-ban felismerték, hogy függetlenség és szabadság nélkül nincs Magyarországnak jövője és elég bátrak voltak ahhoz is, hogy ezért megküzdjenek.
 

Azt is kijelenthetjük, hogy miként 1848-ban, úgy ma is meg kell küzdenünk Magyarországért, a magyar szabadságért és függetlenségért. Hiszen csak egy ilyen állam polgárai dönthetnek arról, hogy kikkel kívánnak együtt élni. Nemcsak ezeket az értékeket, tehát a szabadságunkat, a függetlenségünket akarják elvenni tőlünk, hanem már a nemzeti identitásunkat, a kultúránkat, a gyermekeink jövőjét is – szólt a város parlamenti képviselője.
 


A beszédet követően a helyi Ma Mint Ti színjátszócsoport adott kőszínházi körülményeket is kiszolgáló műsort az egybegyűlt félezer nézőnek. A megemlékezés végén számos hivatali és civil szervezet helyezte el koszorúját a város főterén, Petőfi Sándor szobránál.