Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 22:26 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Nemzetközi iparfejlesztési konferenciát tartottak Sárváron

2020.01.31. 16:00

Sárvár az elmúlt években ipari központból tudásbázissá alakult, amit erősítenek a városban az elmúlt időszakban megrendezett rangos szakmai találkozók is – mondta az Interreg Duna Transznacionális Program szakkonferenciájának megnyitóján dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

A Harmónia Hotelben tartott nemzetközi iparfejlesztési konferencia egyik fő célja a munkafolyamatok digitalizációja és az együttműködés az agrár-élelmiszeriparban, amely a dunai régió intelligens specializációs megközelítésén alapul.
A Danube S3 Cluster projekt a Duna térség fő területi kihívásaival foglalkozik, az innovációs teljesítmény egyenlőtlen eloszlását vizsgálja a régió magas fejlettségi szinttel rendelkező nyugati része és a keleti, fejlettségi szintben elmaradottabb részei között.
 
A sárvári konferencián Románia, Németország, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Bulgária, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Moldova és Ukrajna szakemberei vettek részt.
– A Duna Stratégia konzorcium keretében a résztvevők megvitatták a most záródó tervezési időszak vonatkozó európai uniós irányelv nemzeti tapasztalatait és javaslatokat tettek a Duna-menti együttműködés jövőbeni fő irányaira is – mondta el a tanácskozásról Csabai Renáta, a szervező Pannon Gazdasági Hálózat projektkoordinátora.