Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 09:12 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Népszerű volt az idei mazsorett fesztivál

2018.06.07. 21:15

Sikerrel zajlott Sárváron a XI. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál. A hétvégén megrendezett botforgatók showjára nyolc város mazsorettjei és fúvósai érkeztek szerte a Kárpát-medencéből.

Három napon át, három helyszínen várták műsorukkal az érdeklődőket a Sárvárra érkező mazsorettek. A fellépésekre a Nádasdy-várban, a Hild Parkban és a Gyógy-és Wellness fürdőben került sor. A programelemek között szerepelt fúvós és mazsorett show, koncert és térzene is.

A XI. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál leglátványosabb programjai közé tartozott a szombati felvonulás. A mazsorettek idén is vidám, színes ruhákban vonultak végig Sárvár utcáin. A menet élén a Sárvári Mazsorett Együttes csoportjai haladtak, majd bemutatkoztak Hajdúböszörmény, Kapuvár, Kiskőrös, Körmend, Pápa, Újfehértó és a szlovákiai Nemesócsa együttesei is.
A felvonulás útvonala idén eltért a megszokottól. A fellépők a Posta téren áthaladva, a megújult Hild parkot is bejárták.

A délután színvonalas show programmal folytatódott a Nádasdy-várban. A nyári szezonnyitó fesztiválon Kondora István polgármester köszöntötte az érdeklőket. A város első embere kiemelte, hogy Sárvár 50 éve lett újkori város, az első Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál pedig éppen 20 éve került megrendezésre a Nádasdy-vár udvarán.

A rendezvényen köszönőt mondott Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, aki felidézte az első sárvári fesztivál emlékét is, melyen 20 évvel ezelőtt még karnagyként vett részt. Az elnök úgy fogalmazott, Sárvár a fúvószene és a mazsorett fellegvára.
Csikós Györgyné a Sárvári Mazsorett Együttes nívódíjas művészeti vezetője, a fesztiválok szervezője örömmel fogadta Szabó Ferenc szavait, és szívesen tekintett vissza az elmúlt két évtized munkájára. Az idei rendezvényt az elmúlt évek legsikeresebb mazsorett fesztiváljaként értékelte.

Ezúttal az időjárás is kegyes volt az együttesekhez, akik ragyogó napsütésben léphettek színpadra a Nádasdy-vár udvarán. A show látványos és szórakoztató volt, a lányok könnyedén forgatták botjaikat, miközben a szalon-, és társastánc műfajából is beemeltek egy-egy motívumot bemutatójukba. A háttérben a fúvós hangszereken közkedvelt mai és retroslágerek is felcsendültek. 

A sárvári mazsorettek a fesztivál után nem pihenhetnek, sűrű a programjuk a nyári időszakra. Legközelebb június 10-én a Kapuvári Országos Mazsorett fesztiválon szerepelnek, majd június 16-án ismét Sárváron lépnek fel, színesítve partnerzenekaruk, a Kanona Band, 20 éves jubileumi műsorát. A folytatásban edzőtábor, több nyáresti fellépés, majd augusztusban egy horvátországi nemzetközi összművészeti fesztivál is vár a sárvári együttesre.