Kedvencek közé 2020. 10. 26. - Hétfő, 22:27 - Névnapok: Dömötör

Nevezetességek

Nádasdy - vár

A vár a település névadója. A Sárvár nevű várat elsőként 1288 – ban említette oklevél. Neve mutatja, hogy eredetileg mocsarakkal körülvett földvár lehetett.

bővebben ››

Szent László katolikus templom

A Sárvár mezőváros piacterén álló középkori eredetű Szentháromság kápolnát 1645-ben kezdte átépíttetni a két évvel korábban katolikus vallásra visszatért Nádasdy Ferenc országbíró.

bővebben ››

Szent Márk katolikus templom

 A rábasömjéni Szent Márk templom a vár mellett az egyetlen Árpád-kori eredetű alkotás Sárváron. Első írásos említése 1288-ból való.

bővebben ››

Szent Miklós katolikus templom

Sárvár egykori plébániatemploma volt az 1912-ig közigazgatásilag önálló Sáron álló középkori eredetű katolikus templom. A mindenkori sárvári plébános 1767-ig Sáron lakott.

bővebben ››

Evangélikus templom

A Türelmi rendelet kiadását követően 1782-1787 között az országban 218 evangélikus templom épült, köztük a Sylvester János utcában álló sárvári evangélikus templom.

bővebben ››

Széchenyi utcai egykori iskola

A Szent László templomtól délnyugatra áll Sárvár első iskolája, amelyet 1535-ben alapított Nádasdy Tamás, a későbbi nádor, s amelyről a reformáció európai jelentőségű alakja, Melanchton Fülöp is dicsérőleg emlékezett meg 1537-ben Nádasdy Tamáshoz írt levelében.

bővebben ››

Városháza

1878-82 között épült a Kossuth téren. Geschrey Lajos sárvári építész legfőbb alkotásai közé tartozott. Az eklektikus stílusú épületen a főtérre néző erkély a XX. században készült.

bővebben ››

Hatvany-Deutsch kastély

Sárváron a volt cukorgyár mellett található a Hatvany-Deutsch, másként cukorgyári kastély. Az épületet a cukorgyár egykori tulajdonosa Hatvany-Deutsch Béla építette 1898-99-ben, mely a család nyári szálláshelyéül szolgált. A tervező és kivitelező Schannen Ernő budapesti műépítész volt. 

 

bővebben ››

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárváron 2002. decemberétől 3600 m2 vízfelülettel, színes programokkal, új nemzetközi színvonalú gyógy- és wellnessfürdő várja vendégeit.

bővebben ››

Sárvári Arborétum

A Nádasdy - vár szomszédságában helyezkedik el a 9,2 hektár területű Arborétum, ami országos jelentőségű védett természeti terület. Természetvédelmi kezelője az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság (Őriszentpéter).

bővebben ››

Csónakázó-tó

A termálfürdőhöz közel, 9 hektárnyi vízfelületű, négy részből álló tórendszer található, melyet öt híd és öt sziget tesz hangulatossá. Horgászási, csónakázási, télen korcsolyázási lehetőség várja a sárváriakat és az idelátogató vendégeket.

 

bővebben ››