Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 07:45 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Nyílt napok a Sárvár Arénában

2019.09.22. 09:29

A sárvári multifunkcionális sportcsarnok beruházása a végéhez közeledik, ezért az önkormányzat szeptembertől nyílt napokat tart a létesítményben. A nettó 3,4 milliárd forintból megépülő impozáns épületet szeptember 14-én tekinthették meg először a sárváriak.

A csarnoktúrákon Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vezetésével ismerkedhettek meg az épülettel az érdeklődők, félóránként 30 fős csoportokban. A bejáráson részt vehetett bárki, aki állandó sárvári lakcímmel rendelkezik, illetve előzetesen regisztrált a programra.

Kondora István elmondta, azért hirdették meg a nyílt napokat, hogy kielégítsék a sárváriak kíváncsiságát. Nagyon sokan jelezték, hogy szívesen betekintenének az építés folyamatába.
- Nagyon régóta kommunikáljuk, hogy mi épül itt, és milyen funkciókat fog ellátni. Most azonban élőben is megtekintheti mindenki. Amikor a saját szemükkel látják, a kezükkel megérintik, akkor tudják átélni annak a nagyszerűségét, ami itt történik – fejezte ki örömét a polgármester.

A csarnokbejárás során az érdeklődők megtekinthették az épület fogadóterét, a legmodernebb 3D-s technikával felszerelt mozitermet, bepillanthattak egy-egy edzőterembe, majd szemügyre vehették az épület legfontosabb részét, a csarnokot, amely alkalmas lesz minősített kézi- és kosárlabda-mérkőzések megtartására, lehetőséget ad a futsal sárvári meghonosítására, egyéb kulturális és sportrendezvények lebonyolítására. A félórás túra a galériában zárult.

Kondora István a látogatóknak elmondta, a kivitelezés a finisébe ért, 100 napon belül birtokukba vehetik a sárváriak a létesítményt.
- A hónap végére a ZÁÉV Zrt. műszakilag átadja az épületet, utána elindulnak a hatósági szemlék. Huszonkilenc szakhatóságnak kell az engedélye a használatbavételhez, amely várhatóan november végén megtörténik – tájékoztatott a polgármester.
Dr. Máhr Tivadar hozzátette, a mozi már decemberben elindul, majd az épület egy országos kézilabda gálának ad helyet. A komplexum egésze a tervek szerint jövő januárban nyitja meg kapuit.

Kondora István a nyílt napon bejelentette, kiválasztották a létesítmény új nevét.
- Próbálkoztunk több névvel is, de végül a Sárvár Arénára esett a választásunk. Ezzel azt kívánjuk kifejezni, hogy ez valóban a mi sportcsarnokunk, a sárváriak arénája lesz – zárta gondolatait a városvezető.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a csarnoktúrák a következő hetekben is folytatódnak, jelentkezni a tourinform irodában lehet a szabad helyek függvényében.