Kedvencek közé 2020. 11. 26. - Csütörtök, 05:03 - Névnapok: Virág

Polgármesteri köszöntő


 Kedves Sárváriak, Vendégeink!

Tisztelettel köszöntöm városunk polgárait és a hozzánk érkező kedves hazai és külföldi vendégeket. Egy virágzó és vendégszerető város polgárainak nevében kalauzolom Önöket a virtuális térben, hogy megismerkedjenek épített kulturális örökségünkkel, természeti adottságainkkal, történelmi hagyományainkkal és azzal a gyógyvízzel, amely évente sok százezer látogató pihenését, kikapcsolódását, gyógyulását segíti.

Sárvár a történelem viharaiban sokszor volt az érdeklődés és az események középpontjában. Különösen érvényes ez a XVI-XVII. századra, amely megteremtette a Nádasdy család felemelkedését, másfél évszázados gazdasági, politikai és kultúraápoló tevékenységének lehetőségét. Működésük színtere a Nádasdy-vár ma is városunk szimbóluma. Itt lelt támogatóra Sylvester János, az európai hírnevet kivívó tudós, Tinódi Lantos Sebestyén, a krónikás, Szegedi Körös Gáspár orvos vagy Dévai Bíró Mátyás, a kiváló prédikátor.

Modern kori történelmünk fordulópontja az 1968-as várossá avatás, amely az ismételt városiasodás esélyét adta meg számunkra. Új lendületet adott Sárvár fejlődésének az elmúlt két évtized, amely az új polgárosodás ígéretével kecsegtetett. A sárvári polgárok tehetsége, szorgalma, szívós munkája, városszeretete eredményeként született meg az új Sárvár, amely ma már a hazai és nemzetközi gyógy-és wellness turizmus egyik fellegvára.

Jó szívvel ajánlom Önöknek hagyományos nyári programjainkat, azokat a fesztiválokat, amelyek kiállták az idő próbáját és évről-évre sok tízezer embert vonzanak Sárvárra. E jelentős fesztiválok nem csak kellemes időtöltést jelentenek, hanem a találkozás, barátkozás ünnepi alkalmait is megteremtik.

Köszöntöm Sárvár minden polgárát, legyünk jó házigazdák, szeressük, védjük, óvjuk szeretett városunkat. Ismerjük meg értékeinket, ápoljuk hagyományainkat és városunk jó hírnevét. Így mindannyian együtt mondhatjuk:
Sárvárinak lenni jó!

Hívom és várom az érdeklődőket, legyenek vendégeink és néhány órára, néhány napra fürdőzzenek meg gyógyvizeinkben és abban a különleges légkörben, amelyet csak nálunk találhatnak meg. A Sárváron eltöltött napok után legyenek önkéntes nagyköveteink és őszinte szívvel ajánlják másoknak is:
Sárváron lenni jó!
Kondora István
polgármester