Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:02 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Rekordév lesz látogatottság szempontjából a tavalyi

2020.01.23. 11:02

Magas növekedés jellemezte a Tourinform iroda és az Info-Viskó látogatottságát tavaly, a vendégéjszakák számát tekintve pedig rekord évet zárhat a sárvári turizmus 2019-ben – tájékoztatott évértékelő nyilatkozatában Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A turisztikai szakember beszámolója elején elmondta, a számok és a visszajelzések is azt mutatják, hogy pozitív évet zárt a sárvári TDM.
- Magas növekedést tudtunk kimutatni mind a TDM iroda, mind pedig a nyáron üzemelő Info-Viskó látogatottsága tekintetében a 2019-es évre. Nyilván ehhez az is hozzájárult, hogy egyre több jegyet, bérletet értékesítünk, de a statisztikáink megmutatják, hogy a helybeliek mellett a külföldi és a magyar turisták száma is megnövekedett – részletezte Haller Ferenc.

A város is nagy látogatottságnak örvendett a múlt évben. Az októberig rendelkezésre álló adatok alapján 2019 rekord évnek ígérkezik.
- A 2019-es esztendő a vendégéjszakák számát tekintve egy rekord év lehet. Az első 10 hónap alapján 10%-os növekedés tapasztalható, ami körülbelül 40-50 ezer vendégéjszakával haladja meg a 2018. évi adatokat. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon pozitív eredmény, köszönhető mind a helyi szolgáltatók, mind az önkormányzat, mind a TDM munkájának – hangsúlyozta Haller Ferenc.

A TDM a városi programok lebonyolításában is aktívan közreműködött. A Nádasdy Kulturális Központ munkatársaival és az önkormányzattal karöltve hatodik alkalommal szervezte meg az adventi programsorozatot, és negyedszer hirdette meg a Sárvári Szilvesztert a Posta téren.
- A szervezés már nagyon olajozottan működik. A kulturális központ szerteágazó programkínálatot biztosított, az önkormányzat pedig minden támogatást megadott. Népszerűek voltak a programok, amikor az időjárás engedte, sokan kilátogattak a Posta térre.

Az ügyvezető összegzésében felidézte, 2019-ben a Magyar Turisztikai Ügynökség megújította a Tourinform hálózat arculatát. Minden tourinform iroda, így a sárvári is, új külsőt kapott.
- Új arculati kézikönyvet kaptunk, új névhasználati szerződést írtunk alá, a piros-fehér-zöld tematikát leváltotta egy piros-fehér arculat, illetve logó. Az arculatváltást az előírt határidőre teljesíteni tudtuk – emlékezett vissza az igazgató.

Elismerésekben is bővelkedett a 2019-es esztendő a TDM számára, az év végén pedig újabb kitüntetésben részesültek az iroda munkatársai. A Magyar Turisztikai Ügynökség elismerésben részesítette Holpert Krisztinát és Haller Ferencet.
- Az irodánk már több mint 15 éve áll a turisták szolgálatában, Holpert Krisztina kolléganőm és jómagam pedig már több mint 5 éve dolgozunk a Tourinform láncnál, így kaptunk egy jubileumi kitüntetést a Magyar Turisztikai Ügynökségtől – tájékoztatott Haller Ferenc, majd hozzátette, az elismerések és az eredmények további kemény munkára sarkallják az iroda munkatársait.

Az ügyvezető a 2020. évi terveket illetően bejelentette, a színvonalas információszolgáltatás fenntartása érdekében új honlapot készítettek. A gyors és tartalomgazdag oldal hamarosan a látogatók számára is elérhető lesz a www.sarvar.hu webcímen.

A szervezet az idei évben több pályázatot is szeretne megvalósítani, melyek segítik az iroda működését, és növelik a város turisztikai vonzerejét.
Rövidesen a megvalósítás szakaszába lép egy nyertes LEADER pályázatuk, melynek keretében kettő kerékpár - szervizpont kialakítását, újabb kerékpáros kiegészítők beszerzését, és így a kerékpárkölcsönző szolgáltatásuk bővítését, valamint az iroda infrastruktúrájának fejlesztését tervezik.

A Sárvári Turisztikai Egyesülettel együttműködve benyújtottak egy pályázatot a Nemzeti Együttműködési Alaphoz is, amelynek elbírálása még folyamatban van.

Haller Ferenc a további tervek kapcsán elmondta, a programszervezés 2020-ban is fontos feladata lesz az irodának, emellett a közösségi médiában is aktívak szeretnének maradni. Újabb online kampányokkal, interaktív játékokkal készülnek.