Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 08:04 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárvár adott otthont a megyei vadásznapnak

2018.09.05. 10:15

A Nádasdy-vár adott otthont a megyei vadásznap eseményeinek, 38 ifjú vadász tett fogadalmat, számos jutalom és elismerés gazdára talált.

A viharral és villámlással kezdődött rendezvény első percei után kitisztult az ég és kegyeibe fogadta a Szent Hubertusz a hódolóit.
Az egybegyűlt vasi vadászokat és a vendégeket Gagyi István, a Vas Megyei Vadászkamara és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke köszöntötte, örömének hangot adva, hogy az idén 50 éves Sárvár történelmi falai közt csatlakozhatnak a város ünnepi rendezvényeinek sorához.
Kondora István polgármester házigazdai üdvözlése után, Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg a vadásznapot azzal, hogy a vadászok jó irányt mutatnak mindenkinek természet és közösségi lét szeretetükkel, továbbá a tájhoz való kötődés hazaszeretetük alapja is.
A vasi vadásznap fővédnöke, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy a nemrég elfogadott vadászati törvény bevált és hosszú távra megnyugtatóan rendezi az ágazat ügyeit. A jogszabály iránt már több európai állam is érdeklődött, mert annak alapját a vadászok és a gazdálkodók eredményes párbeszéde alkotta.
A Hubertusz misét követően 38 ifjú vadász tett fogadalmat és elismerések átadására is sor került.
Amíg a hivatalos program zajlott a vadásztársaságok sátraiban főttek a vadételek és kóstolták a különböző célzóvizeket. Virtuális céllövészet mellett íjászkodhattak is az érdeklődők, a bemutatókon túl láthattak vadászfestmény- és természetfotó tárlatot, a trófeakiállításon pedig egy preparált afrikai oroszlánpár is megcsodálható volt.