Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 14:35 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárvár példája ma is 1956

2017.10.24. 10:55

Az esős, viharos időjárás átírta az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából szervezett városi megemlékezés forgatókönyvét október 23-án.

A rendkívüli időjárás azonban nem tántorította el az emlékezőket, akik a Szent László Plébániatemplomot zsúfolásig megtöltötték.

A városi megemlékezés kezdeteként Sárvár ’56-os mártírjainak emléke előtt tisztelgett a városi temetőben Kondora István polgármester, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző és Máhr Tivadar alpolgármester. Az 1958-ban kivégzett fiatal mártír, Török István sírjánál helyezték el elsőként az emlékezés koszorúját, majd az ’56-os forradalom napjaiban megalakult sárvári nemzetőrségnegykori parancsnoka, Mezőfi Géza sírján is.A hivatalos megemlékezés az 1956-os emléktábla megkoszorúzásával folytatódott, majd az emlékezőket – a rendkívüli időjárás miatt – Orbán István kanonok fogadta be a Szent László Plébániatemplomba. Az ’56-os városi megemlékezés ünnepi szónoka Ágh Péter országgyűlési képviselő volt. Emlékező beszédében Huszár Károly, volt magyar királyi miniszterelnököt, Sárvár országgyűlési képviselőjét idézte: „ahány korszak volt a magyarság életében, Sárvár annyiszor tette oda magát. Lehetett szó harcokról, vagy éppen szorgalmas munkáról, ennek a városnak a lakói mindig kivették a részüket a nemzet küzdelmeiből.”
Az ünnepségen a Sárvári Oratórikus adott a hallgatóság szívét megdobogtató és a hazaszeretet tüzét mindenkiben fellobbantó műsort, így nem véletlen, hogy vastapsot kaptak. A megemlékezést követően megkoszorúzták Abai Imre vértanú plébános emléktábláját, majd az ’56-os hősök szentmiséjével zárult október 23-a esős napja.