Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 08:02 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárvár és az emberi szívek is ünneplőbe öltöztek

2018.12.23. 20:46

A sárvári adventi vasárnapokon programok sokasága várta az érdeklődőket. A Posta téren a forró csoki – forralt bor illatú adventi vásárt kereshették fel azok, akik koncerteket hallgattak volna szívesebben, akik pedig meghittebb, mesés, gyermekfoglalkozásokkal teli programra vágytak, azoknak a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében kínáltak vasárnaponként délután elfoglaltságot a szervezők.

Az első múzeumi adventen Vojtkó Tibor fürdőigazgató, aztán Muzsek András, a Sága Foods Zrt. vezérigazgatója olvasott mesét a múzeumi karácsonyfa mellett a gyerekeknek. A harmadik adventi vasárnapon Máhr Tivadar alpolgármester egy Grimm – mesével tette meghittebbé az ünnepi perceket, a negyediken pedig Wawrzsákné Kondor Eleonóra, az IGESZ vezetője mesélt.



A megyében a Sárvári Nagycsaládosok Egyesületéhez érkezett meg legkorábban a Mikulás, akik ekkor tartották karácsonyi ünnepségüket is. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szent László Katolikus Iskolában gyülekeztek a gyerekek és a szüleik. Az ünnepségen a Gárdonyi Iskola kórusa adott műsort. – A karácsonyi ünnepség megszervezésével a nagycsaládban élő gyermekek lelki feltöltődéséhez járulhatunk hozzá – mondta Sáray Péterné, hozzátéve, hogy szerencsére minden évben számíthatnak olyan önzetlen támogatókra, akik felajánlásaikkal megkönnyítik a gyermekek megajándékozását. A nagycsaládosokat a város nevében Szabó Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte, ő sem érkezett üres kézzel, a családoknak 1-1 kilogramm szaloncukorral megtoldva az ajándékokat.



A sárvári Pedagógus Női Kar és a ljubljanai Komorni moški zbor Lek férfikar 30 éves kapcsolatuk jubileumi évét közös adventi hangversennyel zárta Sárváron, a Szent László templomban advent első szombatján. A koncerten egyházi énekek, valamint karácsonyi kórusművek legszebb darabjai csendültek fel. - A hangversenyt nem csak a dalok tették különlegessé, hanem az a három évtizedes baráti kapcsolat is, amelyet a két kórus ápol egymással – mondta Hallerné Horváth Márta, a Pedagógus Női Kar karnagya.

Szintén a Szent László templomban adtak koncertet advent első vasárnapján a Sárvári Vonósok a Mazsola zenekarral és az Angelicus Kórussal közösen. Advent első gyertyáját a Posta téren a Regös együttes tagjai gyújtották meg rövid műsor kíséretében.



December 2-án jótékonysági koncertet rendeztek a Tinódi gimnázium sportcsarnokában a Nemadomfel együttes közreműködésével. A sárvári advent első, igazán szívbe markoló estéjén mi sárváriak újra megmutattuk, hogy tudunk segíteni, tudunk együtt lenni, ha igazán akarunk. Mindenki, aki eljött, a mai estén egy lépést tett abba az irányba, hogy megtanuljunk közösen szeretni - mondta köszöntőjében Máhr Tivadar alpolgármester. A szervező baráti társaság nevében, Tóth Krisztina hálás szívvel köszönte meg a sárvári önkormányzat és a helyi vállalkozások bizalmát és támogatását, amellyel lehetővé tették, hogy a zenekar értelmileg, látásban, mozgásban akadályozott tagjai megmutathassák, hogy nem kell csodabogarakként tekinteni rájuk és sorstársaikra. - Ők ugyanolyan értékes és hasznos tagjai akarnak lenni a társadalomnak, mint mi „egészséges" emberek! Ha elfogadjuk magunkat olyannak, amivé teremtve lettünk, és a saját képességeinkhez adottságainkhoz mérten megtanulunk boldogulni, akkor elégedettek leszünk az életünkkel, és tudunk őszintén szeretni – hangsúlyozta Tóth Krisztina.

- Hálás szívvel szeretném köszönetemet kifejezni a kezdeményezés elindítójának, Tóth Krisztina főszervezőnek és szervezőtársainak, a Nemadomfel együttesnek, a jólelkű önzetlen adakozóknak, mindenkinek, akik jelenlétükkel megtisztelték azt a jótékonysági koncertet, melynek egyik kedvezményezettje Dóra leányom volt. Áldott, békés karácsonyt kívánok szeretettel Böjte Csaba szavaival: “Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” – mondta a koncert után Kálmánné Németh Éva.

Advent második hétvégéjén gyűltek össze a rábasömjéni kultúrházban négy helyi civil szervezet képviselői egy közös ünnepi ebédre. A tavalyi nagy sikerű összejövetel után, idén ismét egy asztalhoz ültek a rábasömjéni focicsapat, a nyugdíjas egyesület, a foltvarró klub és a Rábasömjénért Egyesület tagjai. A megjelenteket Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte, aki bejelentette, hogy a sárvári önkormányzat január 1-jétől a Rábasömjénért Egyesület ingyenes használatába adja a városrész kultúrházát, ezzel is hozzájárulva a közösség további fejlődőséhez. Varga Károly, a városrész önkormányzati képviselője is köszöntötte a rábasömjéni civil szervezetek tagjait, és örömének adott hangot, hogy a tavalyi év után idén ismét egy asztalhoz ülhettek advent idején. Tamics Ibolya, a Rábasömjénért Egyesület elnöke elmondta, hogy mintegy 70 főt láttak vendégül ezen a délutánon a rábasömjéni kultúrházban.



A Sárvári Mazsorett Együttes hagyományos évzáró gálája elmaradhatatlan része a város adventi rendezvényeinek. A fellépés jó alkalmat kínál a 6 csoportnak, hogy az év során Csikós Györgyné nívódíjas művészeti vezető és Krajczár Zsanett csoportvezető segítségével elsajátított új koreográfiákat, új elemeket bemutassák a közönségnek.

Advent második hétvégéjén a Szenior Örömtánc Klub tagjai gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján, majd Skultéty Rita és Bujtás Ervin akusztikus koncertje kezdődött. Mintegy harminc koncertet szerveztek advent időszakában a Posta térre a Nádasdy Kulturális Központ munkatársai, így mindenki megtalálhatta a kedvére valót.



Advent harmadik hétvégéjén a Rábasömjéni Nyugdíjas Egyesület látta vendégül a városrész idős lakóit. A Sárvári Oratórikus Kórus karácsonyi koncertet adott a Városháza nagytermében. A Posta téren pedig a Sárvári Pedagógus Női Kar lobbantotta fel a harmadik, örömhozó gyertyalángot a város koszorúján.

A negyedik gyertyalángot a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület tgajai gyújtották meg a Posta téren, a Kaláka, Ferenczy György és Racka jam, Szalóky Ági és a zanzibár koncertje zárta a Sárvári Adventet.

Hétről hétre nő a fény, és reményt gyújt nekünk: közeledik a Megváltó születésének ünnepe. Adventi koszorúnk gyertyáinak pislákoló fénye már magában rejti azt a világosságot, amely a betlehemi jászolban fekvő Kisdedtől fog felragyogni.