Kedvencek közé 2020. 4. 10. - Péntek, 13:55 - Névnapok: Zsolt

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárvári művészek kiállítása a jubiláló Galeria Arcisban

2018.08.06. 21:31

Hazatérők címmel nyílt kiállítás a Galeria Arcisban a Sárváron élő és az innen elszármazott képzőművészek munkáiból. A 23 alkotó ezzel a kiállítással ünnepelte az idén 40 éves kiállítóteret. 

A megjelenteket Kondora István polgármester, Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója és Markó Péter nyugalmazott galériavezető köszöntötte. A kiállítást Szilárdi Béla képzőművész nyitotta meg.
- Az, hogy a kultúrának, a képzőművészetnek kiemelt szerepe van a város életében, az a Nádasdyak öröksége is, amelyet éltetnie és tovább kell vinnie Sárvárnak - hangsúlyozta Kondora István, Sárvár polgármestere.

A megnyitón Kondora István polgármester a város életműdíját adta át a galéria vezetőjének, Kondor János festőművésznek, grafikusnak.
A képviselő-testület az elismerést a keresztény magyar értékek megőrzése, gyarapítása és a város kulturális rangjának emelése érdekében kifejtett művészi, oktatói munkássága elismeréseként, tisztelete és megbecsülése jeléül adományozta a galériavezetőnek. A kitüntetés nagy öröm számára, a végzett munka azonban a másokkal közös együttműködés nélkül nem lett volna eredményes – mondta a kitüntetett, Kondor János.
A Hazatérők című kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 2-ig, a Galeria Arcis nyitvatartási idejében.