Kedvencek közé 2020. 11. 23. - Hétfő, 17:49 - Névnapok: Kelemen

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárvári Televízió

A Sárvári Televízió több mint húsz éve tájékoztatja a város lakosságát, vállal feladatot a helyi értékek összegyűjtésében és közvetítésében.

A Sárvári Városi Televízió 1993 októberében a nevezetes Simon-júdás napi vásárhoz kapcsolódóan jelentkezett az első kísérleti adással. A rendszerváltás után néhány évvel a többi kisvároshoz hasonlóan Sárváron is egyre erőteljesebben jelentkezett az igény a lakosság tájékoztatására, a közérdekű információk közzétételére. Az újdonság erejével hatott a helyi televíziózás elindulása a városban, melyet akkor még a Sárvári Városi Televízióért Egyesület lelkes csapata működtetett az önkormányzat támogatásával.

1999-ben a sárvári önkormányzat létrehozta a Sárvári Média Kht-t, mely műsorszolgáltató tevékenységét Sárvári Televízió néven végzi. A cég törvényi kötelezettség folytán 2009. január 1-től Sárvári Média Nonprofit Kft. néven működik tovább. 2012 novemberében a Várkerületből a Móricz Zsigmond utca 4. szám alá költöztünk.

A Sárvári Média Nonprofit Kft. 2009. április 20-án belépett a West-Pannon Audiovizuális Klaszter együttműködési hálózatába. Az együttműködés célja a helyi, a regionális és a határmenti televíziózás elismertségének növelése; a regionális médianyilvánosság biztosítása a gazdasági, társadalmi szereplők számára, a szakmai együttműködések erősítése a klasztertagok között; az audiovizuális médiában tevékenykedők tudásszintjének javítása, folyamatos alkalmazkodás a technológiai és módszertani fejlesztésekhez; a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, csatlakozás európai hálózatokhoz.

A Média Kft. 2009. szeptember 23-án a Láthatatlan Sárvár online kulturális programajánló blogmagazin képviselőivel együttműködési megállapodást írt alá, a hír- és információáramlás felgyorsítása érdekében.

A Kft.  a műsorszolgáltatás mellett a Sárvári Hírlap kiadását és a városi honlap, a www.sarvarvaros.hu működtetését végzi, a gazdasági tevékenységi köréből a hirdetési tevékenységet folytatja.

A Sárvári Televízió az eltelt évtizedben mindig igyekezett betölteni vállalt feladatát, hiteles, kiegyensúlyozott médiumként működni, mely alkalmas a helyi közélet és a civil szféra információinak közvetítésére, a véleménycserére, valamint a helyi értékek összegyűjtésére és bemutatására.

Az STV városunkban a két, egymástól független, helyi kábelszolgáltató által működtetett kábelrendszeren juttatja el műsorát a lakossághoz. A rendelkezésünkre álló adatok alapján mintegy 4200 háztartásban fogható a Sárvári Televízió.

Televíziónk jelenleg szombatonkén 19 órától jelentkezik új közéleti magazinműsorral. A hírműsor mellett a Sárvári Televízió péntek esténként 19 órától félórás, élő stúdióbeszélgetéssel jelentkezik. Ebben a város lakóit érintő aktuális témákról beszélgetünk, például politika, gazdaság, kultúra, sport, civil szféra. Televíziónk közvetíti a képviselő-testületi üléseket, a helyi csapatok sportmérkőzéseit. A számítógépes adásvezérlésnek köszönhetően naponta négyszer ismételjük hírműsorunkat, így minden néző a számára kedvező időpontban tekintheti meg adásunkat. Naponta 06.00-24.00-ig képújságot működtetünk, amelyben közérdekű információkat, híreket, sporthíreket, műsor és programajánlót is közzé teszünk.

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 06 95 320 263
E-mail:sarvartv@sarvar.hu

A Sárvári Televízió adásait az alábbi weboldalon tekintheti meg.
www.sarvartv.hu

Legyen a nézőnk! Válassza a Sárvári Televíziót!