Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 22:24 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárváron is megemlékezést tartottak a Nemzeti Összetartozás Napján

2019.06.04. 19:27

Országszerte megemlékezé- seket tartottak a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Sárváron a nemrég elkészült Hild-parkban felállított Országzászlónál került sor az ünnepségre.

A nyolc méter magas emlékművet a sárvári születésű Gaál Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész készítette. A megemlékezésen Kondora István Sárvár polgármestere mondott beszédet, amelyben leszögezte, ez az Országzászló egy felkiáltójel is, ami mindig emlékeztetni fog Trianon tragédiájára. A területének kétharmadát, anyagi javainak jelentős részét elvesztő ország talpra állt, megmutatva, nemzetünk képes a csodákra – tette hozzá.
A nemzeti összetartozás emléknapja nem gyásznap, még ha szomorú időponthoz, Trianonhoz is kapcsolódik. Az Országgyűlés 2010-ben döntött a Nemzeti Összetartozás Napjáról, mely nem Trianon tragikus élményére, hanem a nemzet összetartozásának lélekemelő valóságára utal.
A koszorúzással zárult ünnepségen közreműködött Monostori Patrik versmondó, valamint a Regös Együttes és Varga Diána népdalénekes.

Az Országzászlónál az ünnepségen őrt álltak a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület és a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai.