Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 21:59 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sárváron tanácskozott a szállodaszövetség

2019.04.05. 08:37

A magyar turizmus és vendéglátás egyik meghatározó szakmai szervezete, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Sárváron tartotta nyugati régióülését. A Park Inn Hotelben megrendezett tavaszi ülés egyik központi témája a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ bevezetése volt.

Az eseményen Tölli Bálint régióvezető, a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa igazgatója köszöntötte a megjelent tagokat. A vezető örömét fejezte ki, hogy a szállodák és a társult tagok képviselői szép számmal vettek részt az ülésen.

- 70 tagszálloda és 3 étterem tartozik a nyugati régióba, ami Székesfehérvártól Körmendig tart. Az ülésen 21 szálloda és 47 társult tag vett részt, ami nagyon szép létszámot takar. A 4-5 órás értekezlet tökéletes volt arra, hogy megbeszéljük milyen volt a tavalyi év, mik az idei elvárások – fogalmazott a régióvezető.

A rendezvényt Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg. Köszöntő beszédében kihangsúlyozta, az azonos szegmensben dolgozó vállalkozásoknak össze kell hangolniuk kapacitásaikat és lehetőségeiket. – Az együttműködés fontossága megkérdőjelezhetetlen, napjainkban már ez a siker egyik kulcsa – szögezte le az alpolgármester.
A találkozó első előadója Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója volt, aki tájékoztatta a résztvevőket az új digitális adatszolgáltatási rendszer közelgő bevezetéséről.

- A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ július elsejével fog elindulni, de a regisztráció már június elsején elkezdődik a szállodák számára. A fokozatosság elve alapján a panzióknak szeptember elsejétől indul a regisztráció, október elsejétől az adatszolgáltatás, majd december elsejével indul a többi szálláshelytípusnak a regisztráció, és 2020. január elsejétől megvalósul a teljes körű adatszolgáltatás – részletezte.

Szabó Áron a sárvári ülésen bejelentette, elindult az NTAK információs oldala, az info.ntak.hu, melyen minden szükséges információ elérhető lesz a szálláshelyek számára.
Az igazgató a további digitális felületek fejlesztése kapcsán elmondta, hamarosan elindul a bor.hu oldal, valamint digitalizálják az ún. Íztérképet.

Az eseményen Baldauf Csaba, az MSZÉSZ alelnöke az aktualitásokról és szakmai újdonságokról tartott előadást, felvázolta a szövetség idei terveit. – Elsődleges feladatunk a lobbi témák továbbvitelén túl, hogy próbáljunk ez évben egy olyan képzési programot összeállítani, ami elősegíti a szállodák fejlődését – fogalmazott az alelnök, hozzátéve, hogy a konyhai képzések már elkezdődtek, és a jövőben az informatikai online képzések és az energetika lesz fókuszban.