Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 10:00 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Sokan szálltak fel a sárvári sörexpresszre

2018.07.16. 09:42

Újabb sikeres programnak adott otthont Sárvár. A Sörexpressz június utolsó hétvégéjén menetrendszerűen megérkezett, és ingyenes programjaira az idei évben is sokan ”jegyet váltottak”.

Az eseményt Kondora István polgármester, és Máhr Tivadar alpolgármester sörcsapolással nyitotta meg pénteken este. A rendezvény egyik fontos élményeleme ugyanis a sörfesztivál és a sörbemutatók.

A hétvége során összesen 19 féle sört kóstolhattak a fesztiválozók: belga, német, cseh, és hazai kézműves sörök egyaránt helyet kaptak a kínálatban, emellett bor, pálinka, finom ételek várták a vendégeket a vár udvarán.

- A sör és a fúvószene édestestvérek – hangsúlyozta köszöntő beszédében Kondora István polgármester, hozzátéve, hogy nagyon jó ötlet volt a fúvószenekari vezetőség részéről, hogy összekapcsolta a kettőt, és meghonosította városunkban.
- A Fúvószenei Várfesztivál az utóbbi 3 évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül – ezt hangsúlyozta Máhr Tivadar alpolgármester is, aki a megújulást a fúvószenekar tagjaként első kézből is végigkísérhette. - Öröm látni, hogy a rendezvény évről-évre egyre több érdeklődőt vonz – értékelt az alpolgármester.
 

A szombati napon a fúvószenéé volt a főszerep. Látványos felvonulás indult a fürdőtől a Rákóczi utcán át a Nádasdy-várba. A menet élén a Sörexpresszként funkcionáló Sihu haladt, sok emberrel, jó zenével, buli hangulattal a fedélzetén. Őket a sárvári mazsorettek, majd a szeles idővel dacoló Óriásbábok követték. A XIX. Fúvószenei Várfesztiválon négy fúvószenekar tette tiszteletét: a házigazda Sárvári Koncertfúvószenekar, a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar, valamint Szombathely Város Koncert Fúvószenekara.
A felvonulást követően az együttesek gálaműsort adtak a várudvar színpadán.

Szélesi Attila a sárvári fúvósok karnagya elmondta, az idei évben egy könnyed fesztivált szerettek volna szervezni, jövőre azonban nagyszabású rendezvénnyel készülnek a 20. fesztiválra.

A fúvószenei programokat mind három nap könnyűzenei koncertek kísérték. Az első estén a Republic csapott a húrok közé, majd a Sörivó versenyt követően Katapult Dj. szórakoztatta éjszakába nyúlóan a tömeget.
A szombat este a retro hangulat jegyében telt. A fúvószenekarokat Zoltán Erika követte a színpadon, majd a lemezlovas Dj Dominique pörgette fel a közönséget.
A fesztivál hangulat vasárnap is kitartott, estére ismét megtelt a vár udvara, sokan várták, hogy felcsendüljön Sárváron az Ismerős Arcok Nélküled című dala.