Kedvencek közé 2020. 4. 7. - Kedd, 22:19 - Névnapok: Herman

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Szakmai továbbképzést tartott az Országos Mentőszolgálat Sárváron

2019.04.09. 07:54

Szakmai továbbképzést tartott Sárváron az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete.

Szabó Zoltán a Sárvári Mentőállomás vezetője köszöntötte a VitalMed Hotel konferenciatermében megjelenteket. Kiemelte, büszke arra, hogy Sárvár ismét otthont adhat egy ilyen szakmai rendezvénynek. Ez már a második alkalom, így sikerült hagyományt teremteniük és bíznak abban, hogy a kezdeményezés a jövőben is folytatódik.

A régiós továbbképzésen a város nevében Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint fogalmazott, a „Kristálytiszta élmény” nem csak egy turisztikai szlogen Sárváron, sokkal többet takar annál. Magában foglalja azt a segítségnyújtás is, amelyet a mentőszolgálat munkatársai látnak el, és amely által a város polgárai, valamint az ide érkező látogatók még nagyobb biztonságban érezhetik magunkat.
Vojtko Tibor a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta, büszke arra, hogy helyet adhatnak a konferenciának. Bejelentette, amennyiben igény mutatkozik rá, hosszabb távon is szívesen szolgálnak a továbbképzések helyszínéül.

Dr. Lórántfy Mária az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Régiójának regionális igazgatója is köszöntötte a bajtársakat, a támogatókat, valamint a társszervek képviselőit. Beszédében a folyamatos szakmai képzések fontosságáról szólt, valamint méltatta azt a több mint egy évtizedes társadalmi összefogást, amely Sárváron segíti a mentősök munkáját.
A megnyitó után elismerésben részesítették azokat a vállalkozókat, cégeket, akik támogatják a sárvári mentőállomás munkáját, valamint akik segítettek az idei továbbképzés megszervezésében is. A támogatóknak Dr. Lórántfy Mária igazgató asszony, Köcse Tamás az Országos Mentőszolgálat Vas megyei vezető mentőtisztje, valamint Szabó Zoltán állomásvezető adták át az okleveleket.

Ezt követően kezdődött el a szakmai továbbképzés. Az előadők közt szerepelt Dr. Gecse Krisztián, a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Osztályának osztályvezető főorvosa, aki a stroke kezelésének új lehetőségeiről tartott előadást.