Kedvencek közé 2020. 11. 23. - Hétfő, 17:18 - Névnapok: Kelemen

Turisztikai ágazat szervezése Sárváron

A Sárvári Tourist & TDM Nonprofit Kft. létrehozását 2011 júniusi ülésén határozta el  Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a tárasági szerződést 2011. június 27-én írták alá.  A Kft. tagjai az önkormányzat, a Danubius, a Park Inn és a Spirit szállodák, valamint a Sárvári Turisztikai Egyesület.

A Sárvári Tourinform Irodát 2001-ben alapította a város, amely passzív, befogadó típusú információs központ, a városban az elmúlt évtizedekben végbement  turisztikai fejlesztések azonban megkövetelik, hogy aktív, szervező, együttműködő folyamat induljon el a turizmus helyi szervezésében. Ezért az intézményi jogi formáról nonprofit Kft.-re váltottak 2011 júniusától, amely rugalmasabb működést tesz lehetővé ezen a piacon. A helyi kisebb turisztikai szolgáltatók bevonására, aktivizálására pedig megalakult  ugyancsak 2011 nyarán a Sárvári Turisztikai Egyesület.

Mint azt Kondora István polgármester elmondta az igazi cél az, hogy minél több helyi szereplő csatlakozzon az egyesületen keresztül a turisztikai feladatok helyi szervezéséhez. - Nem spórolhatjuk meg azt, hogy az a befektetés, amit az épített környezetünkbe, a turizmusba betettünk holt tőkeként legyen jelen. A TDM Nonprofit Kft. lesz az a szervezet, amelyen keresztül az értékeinket mindig aktívan a piacra vihetjük, amelyen keresztül az érdeklődést mindig fent tarthatjuk városunk iránt - mondta Kondora István.

Sárvár az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül az idegenforgalom területén, a TDM Nonprofit Kft. elsődleges célja, hogy ezt még jobban segítse, hogy minden olyan törekvést koordináljon, elősegítsen, amely Sárvárt egy valódi turisztikai desztinációvá teszi. Nagyon jó, hogy egy rendkívül szép, modern, jól felszerelt fürdő van a városban, nagyon sokat bővült és minőségben is sokat fejlődött a szálláskínálat. Nagyon jó szállodák vannak Sárváron, jó a programkínálat, de ezeket össze kell fogni, mert a vendégnek fontos, hogy egy komplett kínálatot kapjon. A Kft-nek minden ehhez kapcsolódó tevékenység a feladatai közé tartozik: marketing, kommunikációs tevékenység, szakmai tevékenységek, konferenciák, tanfolyamok szervezése, nyári turisztikai információs pontok működtetése .

Máhr Tivadar alpolgármester azt vallja, hogy a turisztikai desztináció menedzsment szervezet megalakítása csak az első lépés volt, az együttműködést folytatni kell. - Talán sokak számára ismert a médiából, hogy bizonyos turisztikai szereplők számára a pályázatok csak akkor lesznek hozzáférhetőek, ha TDM tagsággal rendelkeznek. Azt gondolom, hogy ilyen formában ez a tagság középtávon kötelezővé is válhat, bár minden egyesülés alapja az önkéntesség kell, hogy legyen. Hiszem, ha együtt tudunk dolgozni a városért, akkor még számos eredményt érhetünk el együtt, és sokat tehetünk azért is, hogy még kedveltebb turisztikai célpont legyen Sárvár.

2012. január 1-jétől a művelődési központ szervezeti egységeként működő Tourinform Iroda működtetését átvette a turisztikai nonprofit Kft.

Az iroda és a TDM szervezet fontos feladatot vállal az idegenforgalmi kiállításokon való részvételek szervezésében, turisztikai kiadványok készítésében, a nyári információs pontok működtetésében. 

Elkészítették a város turisztikai honlapját is:
www.sarvar.hu


Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.
Haller Ferenc
TDM menedzser
9600 Sárvár, Várkerület 33/C.
Tel.: (36) 95/520-178
Fax:  (36) 95/520-179
email:haller.ferenc@sarvar.hu
            tdm@sarvar.hu


Sárvári Tourinform Iroda 
9600 Sárvár, Várkerület 33/C.
Tel: (36) 95/520-178
Fax: (36) 95/520-179
E-mail: sarvar@tourinform.hu
Nyitvatartás: hétköznap 09.00 -16.00