Kedvencek közé 2020. 4. 1. - Szerda, 06:31 - Névnapok: Hugó

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Telefonon kérhetik az idősek, hogy gyógyszereiket és alapélelmiszereiket szállítsa haza az önkormányzat

2020.03.21. 17:32

A sárvári önkormányzat megszervezte az idősek gyógyszereinek és alapélelmiszereinek hazaszállítását – tájékoztatott Kondora István polgármester.

A koronavírus járvány miatt veszélyhelyzetet rendeltek el hazánkban, a legveszélyeztetettebbek az idősek, ezért a Sárvári Önkormányzat úgy döntött, hogy a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ munkatársainak segítségével megszervezi az idősek gyógyszereinek és alapélelmiszereinek hazaszállítását.
Hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig a 06 95 320-149-es vagy a 06 30 997 0638-as telefonszámon jelezhetik az idősek, ha gyógyszereik illetve alapélelmiszeriek hazaszállítását kérik.

A jelzést követően a gondozónő felkeresi az idős embert az otthonában, ott a bevásárláshoz szükséges pénzt és listát átveszi tőle, majd az idős otthonába szállítja a kért gyógyszereket és alapélelmiszereket.

A koronavírus-járvány idején sem pihennek a csalók: ezúttal is főleg az időseket szemelték ki. A csalók és nyerészkedők különböző hamis ígéretekkel keresik meg főleg az időseket, és kéretlenül fertőtlenítőszereket, fertőtlenítő takarítást kínálnak, vagy éppen a bajba jutott unoka részére kérnek pénzt.

Az időseknek Sárváron a megadott telefonszámokon maguknak kell kérniük a segítséget, és csak ilyenkor mennek ki hozzájuk az igazolvánnyal rendelkező gondozónők!

Figyeljünk az idősekre, segítsünk nekik ezekben a nehéz időkben - hangsúlyozta Kondora István polgármester.