Kedvencek közé 2020. 4. 2. - Csütörtök, 11:11 - Névnapok: Áron

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Tizedik alkalommal tartott polgármesteri évértékelőt Kondora István

2020.03.02. 08:44

Jubileumához érkezett a polgármesteri évértékelők sora. 10. alkalommal tartott polgármesteri évértékelőt Sárvár első embere, Kondora István. Ezúttal új helyszínen, a ZeneHázában várta a város cégeinek, intézményeinek, egyházainak és civil szervezeteinek vezetőit a polgármester.

A megjelenteket elsőként Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntötte, aki kiemelte, hogy olyan évről vonhatunk mérleget, amely által Sárvár még szerethetőbb, még élhetőbb lett és óriásit fejlődött.
Kondora István polgármester azzal nyitotta értékelőjét, hogy 10 évvel ezelőtt, amikor elkezdte polgármesteri munkáját, tudta, hogy neki csak egy dolga van, kitartóan dolgozni Sárvárért, és annak meglesz az eredménye.
Tavaly 14 705 lakosa volt Sárvárnak, 105-en születtek és 151-en haltak meg, 119 házasságot kötöttek, ami rekordnak számít. Több mint 530 ezer vendégéjszakával Sárvár a 8. leglátogatottabb város volt az országban, a sárvári fürdő 780 ezer vendéget fogadott. Fejlesztésekben bővelkedő év volt a tavalyi, átadtuk a Sárvár Arénát, a ZeneHázát, az új gondozási központot és az új orvosi centrumot, kerékpárutakat és utakat, szabadidőpark és játszótér készült – sorolta évértékelőjén az eredményeket Kondora István polgármester.
A rendezvényen közreműködött Fliegler Janka, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola furulyanövendéke, a Ma’mint ’Ti Színjátszó Csoport és a Gárdonyi Géza Általános Iskola 6. osztályos Színkottás Csengettyűsei.
A jubileumi évindítón a hagyományhoz híven mutatták be Sárvár 2020. évi borát. Ebben az esztendőben a Babarczi Szőlőbirtok Sauvignon Blanc védett eredetű száraz fehérbora nyerte el ezt a címet.
A rendezvény végén a város borával koccinthattak a jelenlévők Sárvár sikereire.