Kedvencek közé 2020. 4. 8. - Szerda, 08:01 - Névnapok: Dénes

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel./Fax: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: honlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Több mint 7 milliárdos Sárvár költségvetése

2019.02.22. 14:14

A sárvári képviselő–testület február 14-én tartotta soros ülését a Városháza nagytermében. A fő napirendi pont az önkormányzat 2019. évi költségvetésének elfogadása volt, de intézményi beszámolókat is elfogadtak a képviselők.

A beszámolók sorát a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ vezetője, Hámoriné Németh Edit kezdte. A tavalyi évi tevékenységükkel kapcsolatban kiemelte, hogy az idősek nappali ellátása, a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés mellett a gyermekjóléti központjuk 42 települést lát el, és bízik abban, hogy munkájuk a város és környéke lakóinak megelégedésére szolgál. Kondora István polgármester elmondta, hogy február harmadik hetében már takarítják a gondozási központ felújított épületét, és hamarosan visszaköltözhetnek az ellátottak az intézménybe. A Sárvári Cseperedő Bölcsőde 2018. évi munkájáról Varga Istvánné intézményvezető számolt be.

A februári ülésen a képviselők módosították az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló rendeletet, elfogadták az önkormányzat 2020 és 2022 közötti időszakra szóló középtávú tervét, majd a 2019. évi költségvetését is. Kondora István polgármester kiemelte, hogy a város költségvetésének főösszege idén is jelentős, több mint 7 milliárd forint lett, mivel az elmúlt évben elindult pályázati programok közül több áthúzódik az idei évre is.

- Ezért az idei évi költségvetésünk is egyrészt ugyanolyan mozgékony, mint az előzőek, másrészt ugyanolyan stabil is. Ebben az évben külön kezelünk néhány olyan pályázati forrást, mint a multifunkcionális sportcsarnok és a Zene Háza pénze, a gondozási központ végső számláinak kifizetése, egy kerékpárút megépítése a zsidótemető és a Hegyközség között, amelyek alapvetően befolyásolják a költségvetésünk főösszegét. Azon kívül a saját ötleteink, így például az orvosi rendelők felújítása, új orvosi ügyelet építése és a város működtetése, szépítése is benne van ebben a költségvetésben. Fontos az is, hogy ezeket a pénzeket ütemezetten használjuk fel, így átmeneti likviditási probléma sem merülhet fel az önkormányzatnál – húzta alá Kondora István.

A költségvetés elfogadása után került napirendre a Nádasdy Kulturális Központ 2018. évi munkájáról szóló beszámoló, majd elfogadták az intézmény 2019. évi munkatervét is, amelyekről Takács Zoltán Bálint igazgató adott tájékoztatást. A kulturális központ 2018. január 1-jén kezdte meg működését a korábbi városi múzeum, művelődési és könyvtári intézmények integrálásával. Egyrészt folytatták a hagyományokat, másrészt új elvek bevonásával, új programok elindításával készítették elő a következő évek működését. Céljuk, hogy a Nádasdy Kulturális Központ a régió meghatározó intézményévé váljon.

Az ülésen megállapították a sárvári önkormányzat 2019. évi belső ellenőrzési tervét és 2019. évi közbeszerzési tervét is. Véleményezték a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola és a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola beiskolázási körzethatárait. Döntöttek a képviselők egy közös pályázat benyújtásáról a Vasivíz Zrt.-vel együtt. A 140 milliós projekt keretében Sárvár kilenc utcájában újítanák fel az ivóvíz - rendszert.