Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:24 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Több sárvári utcában szabályozták a forgalmat

2020.02.06. 08:15

Január 30-án ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében, ahol több beszámolót is meghallgattak a képviselők. Módosították a háziorvosokkal kötött feladat-ellátási szerződéseket, és Sárvár területén több közutat érintő forgalomszabályozási javaslatot is elfogadtak az ülésen.

Az idei első testületi ülésen Kondora István polgármester elmondta, hogy januártól három helyett négy iroda működik a Sárvári Közös Önkormányzati  Hivatalban, és bemutatta Sárvár új aljegyzőjét, Dr. Bankits Lászlót, aki egyben a Beruházási és Városfejlesztési Iroda vezetője is.
A Gazdasági és Pénzügyi Irodát Halászné Udvardi Sarolta vezeti, a Hatósági Iroda vezetője Dr. Kapuy Adrienn, a Humánpolitikai Iroda vezetője pedig Erdős Katalin. A Hatóság Irodán belül egy Adócsoport is működik.
 
A januári testületi ülésen számolt be Czigány István főépítész a tavalyi munkájáról. Mint mondta, a város fejlődése pozitív irányt és hazai összehasonlításban kimagasló eredményeket mutat. A város településrendezési eszközei, építési szabályai, a településkép védelmi rendelet jó alapot adnak a városi épített környezet igényes és rugalmas fejlődéséhez.
 
A Kolping Támogató Szolgálat vezetője, Rábáné Varga Anita is beszámolt múlt évi munkájukról. A szolgálat a fogyatékkal élő emberek támogatására jött létre, és állami finanszírozásból működik. Sárváron és a környező településeken 2 fő gondozónő segíti a rászorulók mindennapi ellátást, és egy 8+1 személyes gépjárművel végzik a sérült gyerekek oktatási intézményekbe szállítását. Az ülésen módosították a házi orvosokkal kötött feladat – ellátási szerződéseket, a napirend előterjesztője Szabó Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester volt.
- Sárváron 6 felnőtt háziorvosi körzet van, valamint 3 gyermek háziorvosi körzet látja el az itt élőket. Olyan döntés született az ülésen, hogy az önkormányzat a most épült önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők esetében a rezsiköltséget átvállalja az orvosoktól, ez három felnőtt és két gyermek rendelőt érint. Ezen felül a 2-es és a 3-as házi gyermekorvosi körzeteknél még 50 ezer forint havi támogatást is nyújt az önkormányzat. Részben ezért, hogy az önkormányzat megfelelő partner, részben az itt élők egészsége, a város kedvező elhelyezkedése miatt úgy gondolom, hogy a házi orvosi rendszer nagyon jól működik és nincs létszámhiány Sárváron – mondta Szabó Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester.
 
Napirendre került az ülésen egy a sárvári önkormányzat kezelésében lévő, több közutat is érintő forgalomszabályozási javaslat, amelyet egyhangú döntéssel szavazott meg a testület.
- A legjelentősebb változás az a Várkerületet fogja érinteni, ahol a Várkapu Vendéglőtől a bíróságig terjedő szakaszon egyirányú forgalmat vezetünk be április 1-jétől. A kötelező haladási irány a Nádasdy Ferenc utcai útcsatlakozástól a Malom utca felé. Az utca menetirány szerinti jobb oldalán továbbra is ingyenes lesz a parkolás, közúti közlekedésre pedig az út menetirány szerinti bal oldala fog szolgálni. Nagyon régóta kérik az Ungvár utca lakói a forgalomlassítást, az eddig intézkedéseink nem vezettek eredményre, így itt sebességcsökkentő küszöbökkel, „fekvőrendőrökkel” lassítjuk a forgalmat a jövőben. Ugyanez érvényes a Temető utcára, ahol szintén 30 km/h-s sebességkorlátozást fogunk bevezetni és szintén három darab „fekvőrendőrt” helyezünk ki. A harmadik ilyen hely a Petőfi utca, ahol a bölcsőde és az óvoda bejáratánál két oldalról védenénk egy – egy „fekvőrendőrrel” a gyermekek, szülők, nagyszülők közlekedését – szólt Kondora István polgármester.
 
Ingatlanvásárlásokról is döntöttek az ülésen, amelyek egy a kerékpáros turizmus fejlesztését célzó TOP-os pályázat megvalósításához szükségesek. Engedélyezték a településnév használatát Sárvár legújabb civil szervezetének. A korábban Macskakommandó néven működő csoport mostantól az Ivartalanítással a Cicákért Egyesület Sárvár nevet viselheti.