Kedvencek közé 2020. 6. 3. - Szerda, 09:23 - Névnapok: Klotild

Hírek

Sárvári Média Nonprofit Kft.
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 4.
Tel.: 00-36/95-320-265
On-line szerkesztőség: hirlap@sarvar.hu

cimer

2011 All rights reserved
Powered & designed
by Chrome

demo

Tornacsarnokkal, új tantermekkel bővült a katolikus iskola

2019.09.08. 11:08

Új, korszerű környezetben kezdődhetett meg az oktatás a Szent László Katolikus Általános Iskolában a 2019/2020-as tanévben. Szeptemberre megvalósult az a nagyságrendileg 2 milliárd forintos beruházás, melynek keretében új épületszárnnyal bővült és modernizálódott az iskola.

Szeptember elsején a Szent László templomban tartott Veni Sancte szentmisével nyílt meg az új tanév a katolikus iskola diákjai számára. A misét Wimmer Roland városi plébános celebrálta. 30 elsős, összesen 330 diák kezdte meg idén tanulmányait a Szent László Katolikus Általános Iskolában. A szentmisén segítségül hívták a Szentlelket, hogy betöltse a gyermekek lelkét, örömmel tudjanak iskolába járni, és szorgalommal tudják elvégezni a rájuk váró feladatokat.

Szeptember másodikán, hétfőn kinyílt az intézmény ajtaja, és a diákok végre birtokukba vehették az iskola új, modern épületszárnyát, amely Magyarország Kormánya és a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával, mintegy kétmilliárd forintból épülhetett meg.
- A kormánytól és az egyházmegyétől is nagyságrendileg egy-egy milliárd forintot kaptunk. Nagy öröm számunkra, hogy végre bővülhetett az iskolánk. Nagyon köszönjük mind a kormány, mind pedig az egyházmegye támogatását – hangsúlyozta Ördög Tibor igazgató.
Az új melléképületben helyet kapott egy közel ezer négyzetméteres tornacsarnok, öltözők, szertárak, egy orvosi szoba, négy tanterem és szaktantermek. Szintén az új épületben került kialakításra az iskola kápolnája, valamint egy ebédlő és melegítőkonyha is.
- A négy új tanteremben a két első és második osztályunkat helyeztük el, a többi diák a régi épületben tanul, de a tornaórákat ők is ebben a gyönyörű környezetben tudják eltölteni. Lett egy természettudományos, egy technika, egy művészeti, továbbá egy informatika szaktantermünk, utóbbi kettéosztva, nyelvi tanteremként is használható – sorolta Ördög Tibor.
Nemcsak az iskolaépület bővült ki, a kivitelezés részeként az intézmény udvara is teljes egészében megújulhatott.
- Gyönyörű lett az udvarunk, a járófelületek térkő burkolatot kaptak, mellettük szép virágágyások lettek kialakítva. A régi aszfaltos udvari sportpályánk helyett egy új, gumiborítású sportpálya készült. Kaptunk egy játszóteret, ami az alsósok örömére fog majd szolgálni, illetve megújult a kerékpártárolónk is.

A régi épületben is történtek munkálatok, a tanév kezdetére kifestették a folyosókat, és az osztálytermek egy részét. Ördög Tibor elárulta, már tervben van a főépület nagyobb volumenű felújítása is.